Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 87. yılında yarın İzmir’de çeşitli etkinliklerle anılacak. İzmir’de yürüyüşler, konserler, sergiler ve çocuk atölyeleriyle dolu bu özel gün, şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. İşte detaylı program..
KENT LOKANTALARINDA YARIN YEMEKLER ÜCRETSİZ
10 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm Kent Lokantaları’nda yemek ücretsiz olacak.
350 METRELİK DEV POSTERLE CUMHURİYET MEYDANI’NDA KORTEJ
İzmir’de 10 Kasım’da Alsancak Limanı yakınındaki Kordon Çocuk Parkı’nda başlayacak “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”, saat 14.00’te kortejin hareket etmesiyle Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Katılımcılar siyah kıyafetleriyle yürüyüşe dahil olacak ve meydanda hazırlanan koreografi ile “1881–193∞” yazısı oluşturulacak.
İZMİR ODA ORKESTRASI’NDAN ÖZEL KONSER
Akşam saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da İzmir Oda Orkestrası, “Atatürk’ü Anma Konseri Dokuzu Beş Geçe” ile sahne alacak.
Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde, Mehmet Ergen’in yazdığı eser, tiyatro sanatçıları Tilbe Saran ve Yiğit Özşener’in anlatımıyla Atatürk’ün yaşamının son beş dakikasını sahneye taşıyacak.
İZMİR’İN DÖRT YANINDA ATATÜRK’Ü ANLATAN SERGİLER AÇILACAK
Vasıf Çınar Meydanı’nda açılacak “Anıtkabir Korcan Karar” Fotoğraf Sergisi, Korcan Karar’ın fotoğrafları aracılığıyla Atatürk’ün evrensel mirasını ve Anıtkabir’in tarihsel önemini gözler önüne serecek.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde devam eden “Gazi’nin İzinde 32 Yıl” Karma Sergisi, 1993 mezunu sanatçılar ve akademisyenlerin eserlerini bir araya getirerek Cumhuriyet değerlerini sanatla ifade ediyor.
Ayrıca Kültürpark Atlas Pavyonu’nda “Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” sergisi Atatürk’ün yaşamını 476 eser ve 250’nin üzerindeki fotoğrafla ziyaretçilere sunuyor.
ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ATÖLYELER DÜZENLENECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alsancak Kent Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek “Hayal Bilgisi Atatürk Özel Oturumu”nda, TEGV iş birliği ile 30 çocuk Atatürk hakkında yazacak, çizecek ve düşünecek. Atölye 10 Kasım Pazartesi günü 10.00-12.30 saatleri arasında düzenlenecek.




