İzmir'de ana ulaşım kaynaklarından biri de İzmir Metro. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynakları ile yaptığı metroda durak sayısı 24'e kadar ulaştı.

İlk etapta 10 istasyon ile işletime başlanan İzmir Metrosu’nda yeni projeler aralıksız devam etti. İlk etapta,  20 Mart 2012 tarihinde yolculu işletime başlayan, 30 Mart 2012 tarihinde resmi açılışı yapılan 2,25 km uzunluğundaki Evka-3 ve Ege Üniversitesi istasyonları devreye alındı.  İzmir Metro sisteminin 5.5 kilometrelik Üçyol-Fahrettin Altay güzergahındaki ilk iki istasyon olan 1700 metre mesafeli İzmirspor ve Hatay ise 29 Aralık 2012 sabahında işletime açıldı.  

Bu güzergahta İzmirspor ve Hatay istasyonlarından  25 Mart sabahı Göztepe istasyonu İzmir Metro yolcularına hizmet vermeye başladı. Bu istasyon ile birlikte sistemin uzunluğu 16,5 km'ye ulaştı. Son olarak 20 kilometrelik metro ağının son iki durağı olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları, 26 Temmuz 2014 günü işletime açıldı. 7 istasyondan oluşan 7,2 kilometrelik hatla 24  Şubat 2024 tarihinde Balçova – Kaymakamlık istasyonları devreye alındı. Böylece Evka 3-Kaymakamlık arasında 27 kilometrelik 24 istasyonlu güzergah tamamlanmış oldu.

İzmir metro durakları

Peki İzmir metro durakları neler? İzmir metro nerelerden geçiyor?

İzmir metro durakları şöyle:
Evka-3
Ege Üniversitesi
Bornova Hastane
Bölge
Sanayi
Stadyum
Halkapınar
Hilal
Basmane
Çankaya
Konak
Üçyol
İzmirspor
Hatay
Göztepe
Poligon
Fahrettin Altay
Balçova
Çağdaş
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi
Güzel Sanatlar
Narlıdere İtfaiye
100. Yıl Cumhuriyet Şehitlik
Kaymakamlık

Metro aktarma durakları

İzmir Metro'dan diğer ulaşım araçlarına aktarma yapabileceğiniz duraklar ise şöyle:
Evka-3
Bornova
Halkapınar
Konak
Üçyol
Fahrettin Altay

Editör: Özlem Çimen Durmaz