İzmir'de bulunan Homeros Vadisi, kent yoğunluğundan uzaklaşıp, sakin bir gün geçirmek isteyenlerin ilgi odağı oluyor. Peki Homeros Vadisi nerede? Homeros Vadisi'ne nasıl gidilir?

Homeros Vadisi, İzmir'in Bornova ilçesinde bulunuyor. Bornova’nın merkezi ve Kayadibi arasında uzanan Homeros Vadisi, kentin yoğun yaşamından uzaklaşmak isteyenler ve günübirlik tatil için uygun bir seçenek oluyor.

Homeros Vadisi içinde  yer alan konik bir tepe üzerindeki dört küçük mağara, yüzyıllardan bu yana Batı’nın en büyük şairi Homeros’un inzivaya çekilerek şiir yazıp İlyada ve Odysseia destanlarını derlediği yer olarak kabul görmektedir. Bu mağaralar tarih boyunca dünyanın her yerinden gelen sayısız gezgin, tarihçi, edebiyatçı ve bilim adamı tarafından ziyaret edilmiştir.

Homeros Vadisi'nde endemik canlı türlerine yönelik yapılan araştırmalara göre, 54 familyada 182 bitki ve 103 kuş türü yaşadığı belirtiliyor.


Homeros Vadisi'nde neler yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen vadide yürüyüş yolları, bisiklet yolu, koşu pistleri bulunuyor. Doğa içinde huzurlu bir yürüyüş yapıp, bisiklet sürebilirsiniz. Aynı zamanda burada piknik alanları da mevcut.

Homeros Vadisi'ne nasıl gidilir?

Eğridere Güzergahı: Bornova Atatürk Mahallesi, Evka 4 Mahallesi ve Eğridir Köyü güzergahı üzerinden Homeros Mağaraları’na ulaşılabilir.

Kayadibi Güzergahı: Bornova içinden, 57. Topçu Tugayı ve Kayadibi Köyü yoluyla Homeros Mağaraları’na ulaşabilirsiniz.

Homeros Vadisi girişi ücretli mi?

Vadi içerisinde ve çevresinde çeşitli işletmeler bulunmaktadır. İşletmeler dışında vadiye giriş ücretsizdir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz