İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini koruma ve kamuya ait kıyı alanlarını yeniden halkın kullanımına açma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıyor. Yapılan incelemeler sonucunda, Bostanlı Balıkçı Barınağı çevresi ile Deniz Kafe arasında yer alan kıyı kesiminde çok sayıda izinsiz yapı tespit edildi. Belediye, İzmir’in en gözde sahil bölgelerinden biri olan Bostanlı’da, mevzuata aykırı biçimde inşa edilmiş kaçak iskele ve beton platformların yıkımına karar verdi.

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen kararında şu ifadeler kullanıldı:
“İzmir İli, Karşıyaka İlçesi sınırlarında, Bostanlı Balıkçı Barınağı çevresi ile Deniz Kafe arasında kalan kıyı kesiminde bulunan izinsiz iskele ve beton platformların, 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca Belediyemize tanınan yetki çerçevesinde, ilgili birimlerce koordinasyon sonrası belirlenecek tarihte Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yıkılması hk.”

izmir-buyuksehirden-karsiyakada-kacak-iskele-karari-tek-tek-yikilacak

Karşıyaka’da çocuklar için kış kursları başlıyor
Karşıyaka’da çocuklar için kış kursları başlıyor
İçeriği Görüntüle

Daha önce temizlik yapılmıştı

Bölgede daha önce, İzmir Valiliği öncülüğünde Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İzmir Bölge Liman Başkanlığı işbirliğinde barınak ve barınma alanlarındaki kullanım dışı deniz araçlarının kaldırılmıştı

Muhabir: ALEYNA ARSLANBAŞ