Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. İşveren tarafı görüşmede 3 aylık dönem için sözleşmenin aynı şekilde imzalanması görüşünü ifade etti. Ardından İzBB Genel Sekreterinin görüşme masasını terk etmesi üzerine görüşme yarım kaldı.

Genel Sekreter masayı terk etti  

İzBB yönetiminin ilk 3 aylık dönem için 2023 yılı toplu sözleşmesinin aynı koşullarla devam etmesi yönünde görüşü olduğu teslim sırasında sendikaya iletildi. Bunun üzerine 28 Aralık 2023 tarihinde İzBB Başkanı Tunç Soyer ile yapılan görüşmede kazanımı olmayan bir toplu sözleşmenin imzalanmasının mümkün olmadığı sendika tarafından dile getirildi.
Bugün gerçekleştirilen ilk TİS görüşmesinde şube başkanı Cevdet Keleş’in sendika olarak taleplerini ifade etmesinin ardından İzBB Genel Sekreteri Barış Karcı’nın, 3 aylık dönem için sözleşmenin aynı şekilde imzalanması görüşünü tekrarlayarak toplu sözleşme masasını terk ettiği ifade edildi.

Sendika bina içinde yürüyüş yaptı

Bunun üzerine sendika yönetimi ve belediye emekçileri, Kültürpark alanındaki hollerde kurulu İzBB hizmet binası içinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada açıklama yapan Şube Başkanı Keleş, içinde bulunulan ekonomik koşullarda emekçilerin gözünün kulağının toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu bir dönemde toplu sözleşme masasının terk edilmesi ve emekçilerin taleplerinin görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“Her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız!”

Belediye emekçilerinin pandemi dönemini de kapsayan 3 yılı aşkın bir süredir belediye hizmet binası dahi olmadan tüm zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam ettiğini hatırlatan Keleş, emekçilerin iradesinin esas alınacağı toplu sözleşme masasının ivedilikle kurulması ve taleplerinin karşılanması için her türlü demokratik haklarını kullanacaklarını vurguladı.

Editör: Esra Seyirden