İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1,5 yılı aşkın süredir bitmek bilmeyen maaş krizi devam ediyor. Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası’nın 1, 2 ve 3 No’lu şubelerinin örgütlü olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDOĞA, İZBETON, İZULAŞ işyerlerinde çalışan üyelere, maaşların eksik yatırılacağının bildirilmesi emekçilerin sabrını taşırdı.

8 ARALIK PAZARTESİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Bunun üzerine Belediye-İş Sendikası’nın açıklamasına göre; sendika 8 Aralık Pazartesi Günü saat 12.00’da Belediye- İş Sendikası İzmir Şubeleri Hizmet Binası önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacak. Açıklamada emekçiler bir kez daha haklarını işverenden talep edecek.

Bornova Miras Projesi: 8500 yıllık tarih tek çatı altında!
Bornova Miras Projesi: 8500 yıllık tarih tek çatı altında!
İçeriği Görüntüle

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları basın açıklaması öncesinde Türk-İş Ege Bölge Başkanlığı'nda toplanacak. Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda sürece dair yol haritası belirlenecek.

DİSK’TE ÖRGÜTLÜ İŞÇİLER 3 AYDIR HAKLARINI ARIYOR

Öte yandan 3 ayı aşkın süredir sosyal haklarını ve yan ödemelerini alamayan DİSK Genel İş Sendikası’nda örgütlü İzmir Büyükşehir işçileri, dün aldıkları haberle sarsıldı. Sendika tarafından yapılan son açıklamaya göre işveren tarafından işçilerin yemek yardımı gibi yan ödemelerinin yatırılmayacağı aktarıldı.

KOMİSYON DA ÇARE OLMADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ'ta çalışan işçiler 3 aydır ödenmeyen sosyal hakları için oturma eylemi gerçekleştirmişti. DİSK Genel İş Sendikası, işçilerin sosyal haklarının, geriye dönük ödemelerin ve 'havuzda' bekletilen işçilerin durumunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşmüştü. Toplantıya katılan Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, görüşme sonucu yaptığı açıklamada konu ile ilgili bir komisyon kurulacağını açıklamıştı. Kurulan komisyon Büyükşehir bürokratlarıyla birkaç kez toplantı gerçekleştirmişti.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN