İzmir'de keyifle vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri de İzmir Kuş Cenneti. Kuş Cenneti, Çiğli'de 8 bin hektarlık bir alanda bulunuyor. Peki İzmir Kuş Cenneti'ne nasıl gidilir? İşte detaylar...

İzmir'de keyifli bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri de İzmir Kuş Cenneti. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış olan Kuş Cenneti, Çiğli'deki Çamaltı Tuzlası sahası içinde 8 bin hektarlık bir alanda bulunuyor. Kuş Cenneti, İzmir’in sahip olduğu doğal şartlarıyla kuş türleri açısından eşi bulunmayan bir mekân. Bölgede birçok memeli, balık ve sürüngen türü de yaşıyor.

Dünyada nesli tükenmekte olan pembe kanatlı flamingolar, siyah ve leylekler, tepeli pelikanlar gibi 205 kuş türü burada bulunuyor.

Doğaseverler ve fotoğrafçılar özellikle bu bölgeyi tercih eder. Kuş Cenneti'nde ziyaretçi merkezi, kuş gözlem kuleleri, dürbün ve gezi bisikletleri de bulunmaktadır.

Saha içindeki Çamaltı Tuzlası, yıllık 600 bin tonu bulan kapasitesiyle Türkiye'nin tuz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır.

Kuş Cenneti'nde tekne ve otobüs turu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti'nde gezmek isteyen vatandaşlar için tekne ve otobüs turu da düzenlemektedir. Turlarla ilgili bilgiler izdoğaturizm.com adresinde yer almaktadır.

İzmir Kuş Cenneti nerede? Kuş cennetine nasıl gidilir?

Kuş Cenneti İzmir'e 56, Çiğli'ye 10, Karşıyaka'ya 26 kilometre uzaklıktadır. Kuş Cenneti'ne çevreyolu üzerinden ulaşım sağlanabilir.

Toplu ulaşımla İzmir Kuş Cenneti'ne nasl gidilir?

Karşıyaka Vapur İskelesi'nden hareket eden 777 numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi'nden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşabilir.

Editör: Özlem Çimen Durmaz