İZ GAZETE- Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İz Gazete arasında 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner, TGS Avukatı Beste Dönmez Gedek, İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete çalışanları katıldı. Yapılan TİS ile birlikte İz Gazete emekçilerinin ücretlerine yüzde 60 zam yapıldı. Aylık bin 700 TL yemek ücreti alacak olan İz Gazete çalışanları aynı zamanda 1 Mayıs ve 9 Eylül'de de 2 bin 500 TL ikramiye alacak.

Bu örnek Türkiye'nin her tarafında konuşuluyor

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş TİS'in ardından yaptığı açıklamada, "İz Gazete ile bugün imzaladığımız ikinci dönem toplu iş sözleşmesi başta İz Gazete, İz Medya'da çalışan arkadaşlarımız olmak üzere, tüm İzmir yerel basınına hayırlı olsun" dedi.

"Türkiye'de gazetecilik zor günlerini yaşıyor" diye konuşan Durmuş, "Hem basın özgürlüğü itibarıyla hem de haklar itibarıyla İz Gazete ile iki dönemdir yaptığımız ve bundan sonraki yıllarda da yapmayı düşündüğümüz TİS ile üyelerimizin haklarını asgari düzeyde de olsa ilerletebiliyor olmak iyi bir durum. Sadece İz Gazete açısından değil, gazetecilik açısından da iyi bir durum. Bu örnek Türkiye'nin her tarafında konuşuluyor. Çünkü gazeteciler artık güvencesiz, sendikasız çalışmaya karşı birlikte mücadele etmenin kazanç sağladığını görüyorlar. Örneklerle buradaki üyelerimizle İz Gazete'de imzalanan TİS'in başta yerel medya olmak üzere, ulusal medyada da yankı buluyor, tepki buluyor. Bunu yaygınlaştırmamız hem gazetecilerin ekonomik özgürlük haklarını ilerletmek noktasında iyi bir duruma getirecek hem de Türkiye'de basın özgürlüğünün örgütlü mücadeleyle birleşmesi anlamında önemli olacak. Türkiye'de gazeteciler örgütlenmeli. Bu örnekleri daha da çoğaltarak arttırmalıyız" açıklamasında bulundu.

İz Gazete iyi ki var

TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner ise, "Emeğin onuru sendikalı olmaktır. İz Gazete emeğin karşılığında bu ikinci dönem toplu sözleşmede çalışanlara haber sağlayarak İzmir'den Türkiye'ye geniş bir emek izi bırakıyor. Bu açıdan İz Gazete yöneticilerini, İz Gazete ekibini tebrik ediyoruz. İz Gazete, İzmir'de Basın İlan Kurumu'ndan hiçbir hak almamasına rağmen kendi yağında kavrularak, kendi emekçilerine yaslanarak nitelikle gazeteyi okuyucularla buluşturuyor. Bu açıdan da İz Gazete'nin önümüzdeki dönemlerde daha geniş bir kadroyla İzmirlilerle hizmet edeceğine inanıyorum. İz Gazete iyi ki var, iyi ki emekçileriyle halka; doğru, dürüst, onurlu haberler sunuyor" ifadelerini kullandı.

Kartal: Örgütlü çalışma yaşamını önemsiyoruz

İz Gazete İmtiyaz Sahibi ve İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal sözleşmesinin imzalanmasının ardından şunları söyledi:
“Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini pazarlık masası olarak görmüyoruz. Gazetemiz kurulduğu günden beri ekip arkadaşlarımızla beraber büyüyor. Elimizdeki sınırlı olanakları; artan enflasyonu, hayat pahalılığını ve sektörümüzün sürdürülebilirlik sıkıntılarını göz önünde bulundurarak hakça paylaşma gayretindeyiz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da kurumumuz büyüdükçe meslektaşlarımızın koşullarının geliştirilmesi için gayret içinde olacağız. Örgütlü toplum ve ÖRGÜTLÜ çalışma yaşamını önemsiyoruz. Esas olan ülkemizin ve mesleğimizin yeniden huzur bulacağı günler için mücadele etmektir. Sorunlarımız ülkenin sorunlarından azade değil. İnanıyorum ki daha güzel günlerde daha güzel toplu sözleşmelere hep birlikte imza atacağız.”

Editör: Duygu Kaya