İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalışmaya 700'e yakın avukat dinleyici olarak katıldı. CMK Uygulaması Açısından İstinaf ve HMK Uygulaması Açısından İstinaf olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleşen çalışmanın açılış konuşmalarını İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru yaptı.

CMK Uygulaması Açısından İstinaf başlıklı oturuma; İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Çınar, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan ve İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Ayhan Aygün konuşmacı olarak katıldı.

Öğleden sonra gerçekleşen HMK Uygulaması Açısından İstinaf başlıklı oturumun konuşmacıları; Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Sungurtekin Özkan ve Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı İlker Koçyiğit oldu.

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan yaptığı konuşmada, "İzmir Barosu olarak yeni kurulan Bölge Adliye Mahkemeleri (İstinaf) konusunda arka arkaya düzenlediğimiz panellerin bugün üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Daha önce düzenlediğimiz iki çalışmaya meslektaşlarımız çok yoğun ilgi gösterince bu çalışma için bu salonu seçtik. Bugün burada çok değerli hocalarımız, meslektaşlarımız 20 Temmuz sonrasında uygulamaya giren istinaf mahkemeleri konusunda sizlerin herhangi bir yanlışa düşmemesi için istinaf konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar" dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru da, Bölge Adliye Mahkemelerine yönelik çalışmanın üçüncüsünü düzenleyen İzmir Barosu'na teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi