İsrail'i en az 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastane saldırısının ardından İzmir Barosu Filistin halkı ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı. Sosyal medyada Filistin'e destek veren mesajda, bugün saat 18.00'de basın açıklaması yaparak Barış nöbeti başlatacaklarını duyurdu.
Duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Sivillere yönelik saldırılar insanlık suçudur. İsrail Devletinin kural ve uluslararası hukuk tanımazlığı, hastane katliamı ile bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Kan ve gözyaşı üzerine kuracağınız sözde zafer, büyük insanlığın yenilgisi olacaktır. Yeter! Filistin halkı ile dayanışma içindeyiz. Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz.
Tüm meslektaşlarımızı, emek ve demokrasi güçlerini 18 Ekim Çarşamba saat 18.00'de İzmir Barosu merkez binası önünde "Barış Nöbeti"ne ve basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz."