DOĞUKAN FİKRİ FİDAN- İZ GAZETE İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDOĞA’da 2026-2028 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde dördüncü oturum tamamlandı. Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre,görüşmede çok sayıda madde mevcut sözleşme hükümleriyle kabul edildi, çok sayıda madde ise ertelendi.
Gece çalışmasına ilişkin bir maddede ise sınırlı bir artış yapılarak yüzde 36 olan fark yüzde 37’ye çıkarıldı. Ancak işçilerin en çok beklediği ücret artışları ve mali haklara ilişkin başlıklar bu oturumda da gündeme alınmadı.
İDARİ MADDELERDE İLERLEME, KRİTİK BAŞLIKLAR ERTELENDİ
Şu ana kadar yapılan dört oturumda ağırlıklı olarak idari maddeler görüşülürken ücret, sosyal haklar ve ekonomik düzenlemeleri içeren kritik başlıklar bir kez daha ilerleyen oturumlara bırakıldı.
Sendika yönetimi, beşinci oturumun 30 Mart 2026 tarihinde yapılacağını duyurdu.
ALACAKLAR BİRİKİYOR
Saha tarafında ise işçilerin beklediği ödemeler gündemdeki yerini koruyor. Edinilen bilgilere göre işçilerin geçmiş döneme ait bazı hak edişlerinin henüz ödenmediği öğrenildi. İkramiyeler, teşvik primi, bayram ödemeleri ve şubat ayına ilişkin vardiya farklarını kapsayan alacakların yanı sıra, önümüzdeki süreçte nisan ayında yapılması beklenen ödemeler ve bayramda yapılan çalışmaların karşılığı da eklendiğinde işçilerin alacak kalemlerinin daha da arttığı ifade ediliyor. Bu durum, TİS görüşmeleri devam ederken sahadaki beklentiyi ve huzursuzluğu büyüten başlıklar arasında yer alıyor.
GÖZLER 30 MART’TAKİ TOPLANTIDA
Dört oturumun ardından gözler şimdi 30 Mart’ta yapılacak beşinci görüşmeye çevrildi. İşçiler, bu oturumda artık ücret artışları ve sosyal haklara ilişkin başlıkların masaya gelmesini bekliyor.
TİS sürecinde şimdiye kadar idari maddelerde ilerleme sağlanmış olsa da, sürecin seyrini belirleyecek asıl başlıkların önümüzdeki toplantılarda netleşmesi bekleniyor.




