İZ GAZETE- İz Dergi, 14 Mayıs’taki tarihi seçime yönelik çok özel bir sayı hazırladı. Seçimlere kadar haftada bir yayınlanacak ve toplamda 4 sayı çıkacak olan 16 sayfalık #İlkTurdaBitirelim isimli bu seçim özel sayının kapağında; toplumun farklı kesimlerini arkasına almış yürüyen bir Kemal Kılıçdaroğlu karikatürü ve “Ben Kemal, Geliyorum” başlığı yer aldı.

Daha çok gençlere seslenen bu özel dergi için gazeteci Mustafa Kara, ‘Son düzlükteyiz artık, parola net; İlk Turda Bitirelim’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kara, yazısında ‘Biz de geçtik o yollardan’ diyerek gençlere akıl verenlere karşı gençlerin tavrını yazdı.

DERGİNİN TAMAMINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Derginin etkili içeriklerinden biri de geçtiğimiz hafta, ‘Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde’ yazılı eleştirel tasarımları sebebiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun’la yapılan söyleşi oldu.

Gazeteci Öncel Öziçer ise “Maaarem bana öyle şey yapmaz!” başlıklı bir yazıyla genç okurların karşısına çıktı.

Öte yandan 27 Mart 1994 Yerel Seçimi’nde merkez soldaki üç parçalı durumun nelere mâl olduğuna ilişkin bir içerik de yer aldı ve önümüzdeki seçimde de aynı parçalı halin yaratacağı olumsuzluk hatırlatıldı ve ‘ilk turda bitirelim’ mesajı verildi.

Derginin eğlenceli içeriklerini ise Astropolitik köşesiyle Selda Meşe ve Sistem Karşıtı Filmler sıralamasıyla Birkan Yüksel hazırladı.

Ayrıca Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Metni’nde yer alan gençlere yönelik vaatleri de dergide kendine yer buldu.

Editör: Duygu Kaya