Marmaris Belediyesi bir süredir atıl halde olan İyilik Kayalığı’nı tekrar canlandıracak ve Marmaris’in cazibe noktalarından biri haline getirecek “İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası” projesi için yeni bir adım attı. Projenin hayata geçmesi için Muğla Valiliği’ne sunulacak proje öncesinde Proje Birimi Sorumlusu Ayça Asuman Hacımustafaoğlu tarafından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak ve Marmaris Müzesi Müdürü Şehime Atabey’e İyilik Kayalığı’nda projenin detayları aktarıldı. Alanı gezen Başkan Oktay ve diğer kurum yetkilileri, yapılması planlanan çalışmaları yerinde değerlendirdi.

iyilik kayalığıı

Marmaris tarihinin, kent kültürüne katılmasının hedeflendiği projeyle İyilik Kayalığı’nın kuzey üst kesiminde yer alan tepenin iki farklı noktasında seyir terası ve gözlem alanı oluşturulacak. Proje yürüyüş yolları ile desteklenecek. Proje çerçevesinde İyilik Kayalığı’nın güney alt kesiminde yer alan arkeolojik buluntuların görünürlüğü arttırılacak. Alanda kioks, bilgilendirme panoları ve aydınlatma elemanları yer alacak.

iyilik kayalgı nasıl gidilir

İyilik Kayalıkları Arkeoloji parkı nerede?

Marmaris'in gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz önemli bir destinasyon olan İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nin hemen karşısında bulunuyor. Bu park, ilçe merkezinden kolaylıkla ulaşılabilen Kemeraltı mahallesinde konumlanmıştır.

Toplamda 8 bin 342 metrekarelik bir alanda yer alan bu park, Marmaris ve çevresinde gerçekleştirilen arkeolojik kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği bir müze olarak hizmet veriyor. Özellikle M.Ö. 4. yüzyıla ait birçok eserin sergilendiği bu alanda, tarihi paralardan lahitlere, yazıtlardan mutfak araç gereçlerine ve savaş aletlerine kadar birçok önemli eser incelenebilmektedir.

İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı'na giriş ücretsiz mi?

Park, Pazartesi günleri kapalıdır ancak haftanın diğer günlerinde ziyaretçilere açıktır. Üstelik İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı'na giriş ücretsizdir.

Editör: Esra Seyirden