SELİNAY MUTLU/ İZ GAZETE- İzTV’de yayınlanan Özgür Coşkun ile Politik'iz programının bu hafta ki konukları İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Oğuzhan Yar, Gıda Yüksek Mühendisi Özlem İğdelioğlu ve Avukat Emin Dikmen oldu. Ülke gündeminden ekonomiye birçok konunun masaya yatırıldığı programda, İzmir İl Başkan Adayı Oğuzhan Yar, İzmir’in kemikleşmiş sorunlarına dikkat çekerek, “Deprem uzmanı, inşaat mühendisi, maden mühendisi, hukukçu, mali müşavir, ekonomist ve ev hanımı çalışma arkadaşlarımız var. En önemlisi İzmir’de engelli vatandaşlarımızı engelsiz yaşam sunabilecek projelerimiz var. Biz kısaca İzmir’in bütün sorunlarına hakimiz. Önemli olan burada başkanlık koltuğuna oturmak değil, en önemli ortaya çıkış sebebimiz bu ucube sistemi ortadan kaldırmak. Ben İzmir’e hizmetkar olmak için yola çıktım. Hiçbir beklentim yok. Ben çoktan 30 ilçemin sevgisini kazanarak bu seçimi kazandım. Sandıktan ne çıkarsa çıksın ‘Oğuzhan kardeşim ne çıkarsa çıksın sen kazandın’ diyorlar. Bu kadar samimiyiz. Ben bu cesaretle bu yolculuğa çıktım. Projelerimizle İzmir’e güç katacağız, diğer siyasi partilere de örnek olacağız’’ diye konuştu.

manşet-1

‘PROJELERLE YÜRÜYECEĞİZ’

Milletvekili adayı olmak yerine İl başkanı adayı olmasının sebeplerini açıklayan Oğuzhan Yar, “İzmir’imizin birçok sorunu var. Bu sorunları çözmek için milletvekili adayı olanlar da hizmet aşkından elbette, fakat milletvekillerimize de hizmet etme yolunda proje sunan bir teşkilatın olması gerekiyor. Biz bu anlamda koltuk sevdasına değil, tabandan partili olarak 30 ilçemizin her an yanında ve içlerinde olmamızdan kaynaklı, İzmir’in sorunlarını Ankara’ya taşıyabilecek, liyakatli, iyi ve güçlü kadro olmayı amaçladık. Seçilecek milletvekillerimizle Ankara’da temsiliyet gücünü daha da anlamlı hale getirmek istedik. Sorunları çözecek, projelerle yürüyen bir il başkanı olmak için aday olduk’’ dedi.

‘İSTİHDAM ARTACAK’

Bergama’nın ‘Serbest Bölge’ oluşundan mutluluk duyduklarını fakat tarım arazisi üzerine kurulmasının onları rahatsız ettiğini dile getiren Yar, “Her ilçe başkanımız birbirinden kıymetli, her birinin hedefi çözüm odaklı siyasi faaliyet yürütmek. Ama Ovacık Bölgesi’ndeki Serbest Bölge’nin tarım arazisi üzerine yapılması bizi üzüyor. Bu konuda Özlem hanımdan büyük destek alıyoruz. Bergama da oluşacak organize bölgemizde çalışacak kendi yöresinden insanların istihdamını sağlamak istiyoruz” dedi.

‘SPOR TURİZMİ’

Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Güzelbahçe, Narlıdere gibi bölgelerde sadece yaz turizmi olmasını istemediklerini söyleyen Yar, “Biz o bölgelerde bacasız sanayinin olmaması ve havasının temiz olması sebebiyle spor turizmi ile sağlık turizmini geliştirmek istiyoruz. Böylece turizmi 12 aya çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

‘BURADAKİ GÖZLERİYİZ’

Vatandaşa hizmet etme aşkı olan herkesin milletvekili olma yolunun açık olduğunu vurgulayan Yar, ‘’Partiye gönül vermiş, merkez siyasette rol alabilecek, partiyi iktidara taşımada bilgi becerisi olan ve en önemlisi bölgeyi çok iyi bilen insanlar milletvekili olmalıdır. Onlar merkez siyaset yaparken biz de bu noktada il başkanlığı görevi ile il yönetimi ve ilçe başkanları olarak burada onların sözcüsü, gözcüsü her anlamda destekçisi olarak çalışmalarımızı sergiliyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum’’ şeklinde konuştu.

‘AB PROJELERİ’

Programın konuklarından Gıda Yüksek Mühendisi Özlem İğdelioğlu, İzmir’in hem hayvancılıkta hem de tarım ürünleri üretimi konusunda çok büyük bir il olduğunun hatırlatarak, “Daha önce Avrupa Birliği projelerinde çalıştım orada çok güzel projeler yapmıştık. Ben Türkiye’de, İzmir’de ve İzmir çevresinde de bu projeleri hayata geçirebileceğimizi ve ilçe teşkilatlarımızla çok güzel projeler yapacağımıza inanıyorum. Tarımla beraber tarım ürünlerinde kullandığımız zirai ilaçlar, bunların kalıntılarını kontrol etmek, tarımı güçlendirmek, gıda güvenliğini sağlamlaştırmak son derece önemli. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz” dedi. Seçimden sonra da sahada olmaya devam edeceklerini söyleyen İğdelioğlu, “Meral Akşener önderliğinde kurulan ‘Güneşin Kadınları’ kadın kooperatifimiz var. Bu projeleri yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarımız var. Kadın istihdamını sağlamak istiyoruz. Kadın hem evde hem saha mesleki olarak çalışan bir varlık. Kadını toplumdan soyutlamak gibi bir konu söz konusu olmamalı. Hep beraber bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

İZMİR AŞIĞIYIZ’

30 ilçeyi hem delege seçimleri hem kongreler hem de hayırlı olsun ziyaretleri olmak üzere 3 tur gezdiklerini aktaran Avukat Emin Dikmen, il başkanlığı seçim süreci hakkında konuştu. Dikmen ‘’İlçelerin, ilçe başkanlıklarının derdini dinledik. Kadromuz o kadar donanımlı ki proje odaklı, dedikodudan uzak, akşama kadar sahayı gezen bir ekibimiz var. Akşam da bir ofiste toplanıp sorunları, notlarını ilettiğimiz bir ekimiz var. Onlarda orda çalışmalarını yürütüyor bir gün sonraya projesini bize sunuyor. Özellikle söylemeliyim ki gittiğimiz hiçbir yerde oy istemiyoruz. Bizim amacımız partimizin kazanması ve bu kongreden güçlenerek çıkması. Çünkü İyi Parti iktidara yürüyordu şimdi iktidara koşuyor. Biz partiyi iktidar olarak görüyoruz ve o ölçüde çalışmamız lazım. Nasıl bir sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Ve iktidar partisinin İzmir il başkanlığını başarabileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bende hukuk anlamında ne yapabiliriz onun yolunu aradım İzmir halkı zaten çağdaş, hakkını gözeten bir halk. Ama biz il başkanı olarak insanların bürokraside takıldığı konuları nasıl çözebilir ve üstesinde gelebiliriz onlara çalışıyoruz. Hepimiz İzmir aşığıyız, Her daim partimize hizmet edeceğiz’’ dedi.

‘TATLI REKABET’ (Uydu)

İyi partinin kuruluş amacının vurgusunu yaparak ‘Liyakatli, iyi kadrolarla ülkeyi yönetmeye talibiz’ diyen İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Oğuzhan Yar, ‘’Biz kendimize değil partimize oy istiyoruz. Partimizi büyütecek kadrolarla biz hazırız. İnançlıyız, umutluyuz gerçekten bu işte kazançlıyız. Biz hizmet edeceğimize inandık ve bir yolculuğa çıktık bu yolculukta önceliğim parti. Diğer adaylar için bir şey söyleme haddim de hakkım da yok. Söyleyebileceğim tek şey hepimiz İyi partiliyiz, İyi partiyi yüceltmek için de hepimizin omuz omuza çalışacağı günler yakın. Biz 15 ocağa kadar rakibiz ama saygılı, hoşgörülü, birlik ve beraberlik mesajı veren tatlı bir rekabet içindeyiz. Buda çoklu adaylarda çok karşılaşılamayan bir tablo’’ diye konuştu.

‘HALKAPINAR İLÇE OLSUN’ 

Trafik sorunu konusunda da ulaşımla ilgili mesleğinde uzman kişilerin çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Yar, “Ulaşım konusuyla ilgili de ön adım atmak istiyoruz. Vatandaşlarımız bazı noktalarda ulaşım açısından sorun yaşıyor. Konak bu konuda ön planda. 112 mahallesi var Halkapınar ilçe olursa Konak’ın mahalle sayısı düşecek ve Halkapınar’da yeni belediye vatandaşa daha anlamlı hizmet etmiş olacak. Hem mahalle hem nüfus fazla olmasından dolayı Halkapınar’ın ilçe olarak doğması gerekiyor. Bunun da ön adımını atmak istiyoruz” diye konuştu. 

Editör: Duygu Kaya