Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti İzmir İl Mali İşler Başkanı Figen Yıldırım, mevcut görevinden ayrıldığını ve önümüzdeki genel seçimde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. İYİ Parti İl Binası’nda yaptığı basın toplantısıyla milletvekilliğine talip olduğunu duyuran Yıldırım, İzmir’e faydalı olmak için bu yola çıktığını söyledi. 

‘ARTIK MÜMKÜN DEĞİLDİ’

İktidarın, özellikle partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmesiyle beraber ülkeyi karamsarlığa ve ümitsizlik ortamına sürüklediğini belirten İYİ Partili Figen Yıldırım, “Tüm bunlara tahammül etmek ve seyirci kalmak, her T.C. vatandaşında olması gerektiği gibi benim içinde artık mümkün değildi. Yanlış ekonomik politikalarla her geçen gün Milletimizin fakirleşmesi, hukukun üstünlüğü ve adalete olan inancın yok olması, eğitim ve sağlık sisteminin iyileştirme adı altında daha kapitalist bir hale gelmesi, işe alımlarda ve terfilerde nepotizmin had safhaya çıkarak liyakatten uzaklaşılması, usulsüzlük ve rüşvetin sıradanlaşması, devlet mallarının özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekilmesi ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok olumsuz durum ülkemizde yaşamayı her geçen gün daha da zor hale getirmektedir’’ diye konuştu. 
‘AKŞENER LİDERLİĞİNDE…’
Aktif siyasete girme nedenini açıklayan Yıldırım, “Aktif siyasete Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti ile başlama kararım, bütün bu olumsuzluklardan sürekli şikayet edip çözüme fayda sağlamayan gereksiz diyaloglar yerine, harekete geçerek aktif rol alma sorumluluğunu ve daha ötesi mecburiyetini hissetmemdir. Bir Mali Müşavir olarak Ülkemizin sorunları yanı sıra mesleki sorunlarımızın tespiti ve çözümü amacı ile; İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulunda aldığım görevden edindiğim tecrübeyi, yurt genelindeki tüm meslektaşlarım yaranına kullanarak etkin ve kalıcı çözümler sağlamayı hedefliyorum. Adalet Bakanlığına bağlı olarak yürüttüğüm uzlaştırmacılık görevimden edindiğim özellikleri toplum yararına kullanarak sosyal adaletin bir parçası olabileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

‘İZMİR ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜ’

İzmir’e faydalı olacağını düşündüğünü söyleyen Yıldırım, “İzmir... Güzel İzmir'im; Son 20 yıldır yalnızlaştırıldın, ötekileştirildin, üvey evlat muamelesi gördün Partimizin iktidarında elbette ki bu durumu değiştireceğiz. Yatırımsal ve sosyokültürel anlamda hak ettiğin değeri görmen en önemli hedeflerim arasında yer alacaktır. İzmir'de yabancılara yapılan gayrimenkul satışlarının artması, diş göçün artması ve emlak fiyatlarındaki astronomik artışın İzmir'imize ekonomik ve sosyal anlamda ne kadar zarar verdiğinin farkındayız. İzmir'de ekonominin canlanması için Çiğli, Torbalı, Tire, Kemalpaşa, Aliağa, Buca gibi sanayi bölgelerinde bulunan yatırımcılarımızın sorunlarını ve şikayetlerini dinleyerek, istihdamı ve yatırımları teşvik edici çözümler üretmek amacıyla geliştirilmesi gereken projelerde rol alarak şehrime faydalı olabilme inancım tamdır. İzmir'in kapanan fabrika ve ölü yatırımlara değil, sanayicinin doğru yönlendirilmesi ve teşviki ile yapacağı yeni yatırımlara ihtiyacı vardır” açıklamalarında bulundu. 

‘REHBERİM ATATÜRK OLACAK’

Milletvekilliğine talip olduğunu duyuran Yıldırım, şunları söyledi: “Ülke nüfusunda kadın erkek oranının yanı yarıya olmasına rağmen meclisteki kadın temsiliyet yüzdesinin bu denli düşük olması çok kabul edilebilir değildir. İnanıyorum ki, Meclisteki kadın sayısının artmasıyla, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi kanayan yaralarımıza daha hızlı ve caydırıcı çözümler bulunabilecektir. Tüm bu sorunlar karşısında, yaklaşan genel seçimle birlikte milletvekilliği aday adaylıkları için genel merkezimin aldığı karar doğrultusunda yönetim kurulunda görev almayacağımı beyan ederek, Ülkemize ve Milletimize hizmet doğrultusunda gereken özveriyi en üst düzeyde göstermek sureti ile İYİ Parti İzmir il milletvekilliği aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum. Atatürk ilke ve inkılapları rehberim, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancım ışığım olacaktır.”

KENDİ AĞZINDAN FİGEN YILDIRIM KİMDİR?
1974 Tarihinde Aydın'da doğdum. İlk okulu Balçova Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimimi İzmir İnönü Lisesi'nde tamamladım. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldum. İzmir'in önde gelen firmalarının mali işler departmanların da çeşitli kademelerde mesleğimi ifa ettim. 2016 yılından itibaren kendi ofisimde farklı sektörlerdeki firmalara mali müşavirlik ve denetim hizmeti vermekteyim. İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına kayıtlı olarak Mali müşavirlik, Kamu Gözetim Kurumuna kayıtlı olarak bağımsız denetçilik, Adalet Bakanlığına bağlı olarak uzlaştırmacılık ve bilirkişilik mesleklerini ifa etmekteyim. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde siyasi hayatıma İYİ Parti ile başlamış olup Partimizin kurulduğu günden itibaren her geçen gün daha da artan büyük bir azim ile çalışmalarımı sürdürmeye özen gösteriyorum. Gaziemir ilçemizin kurucular kurulu üyesi olarak ilçe mali işler başkanlığını yürüttükten sonra 2018 yılından bugüne kadar da partimizin il mali işler başkanlığı görevini de titizlikle devam ettirmekteyim. 2022 yılı Mayıs ayında İzmir Mali Müşavirler Odası'nın seçimli olağan genel kurulu sonucunda Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulunda görev alarak mesleğimiz adına İzmir'de katkı sağlamayı sürdürmekteyim.

Editör: Murat Attila