Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. İYİ Parti İzmir İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda parti ve ülke gündemini değerlendiren Bezircilioğlu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin hedeflerini de açıkladı.

neeee

İstifalar geri döndü

Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi öncesinde yaşananlara değinen İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “3 Mart öncesine kadar Millet İttifakı’nın gücü de adayı da bugün çok çok daha kuvvetli, umut veren bir noktada…Seçileceğine dair 3 Mart öncesinde olan tedirginlikler ve soru işaretleri giderilmiştir, buna inanıyoruz. Bunu da sağlayan Genel başkanımız… Türkiye’yi sarsan bir hamlesi ve siyasi zekasıyla masayı ve adayımızı çok güçlü hale getirdi. En popüler iki ismi cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yapılandırarak güçlendirilmiş bir cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlayarak ülkemize milletimize çok büyük bir hizmet vermiştir. Partimiz bu süreçte biraz erozyona uğramış, güç kaybetmiş gibi gözükse de Türk Milleti akıllıdır, İYİ Parti’ye hakkını vereceğine ve teveccüh göstereceğine inanıyoruz. O süreçte yapılan istifalar geri döndü, hatta partimize teveccühte ciddi bir artış var” diye konuştu.

Gücümü koltuktan almıyorum

“Ben gücümü koltuktan alan biri değilim” diyerek sözlerini sürdüren Bezircilioğlu, “İzmir’de pek çok koltuğu bırakıp bu koltuğa geldim. Dolayısıyla il başkanlığı koltuğundan güç almaya değil, ben partime nasıl güç veririm diye geldim. İYİ Parti İzmir ailesini tek yumruk haline getirip İzmir’de nasıl birinci parti yapabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Görevim herkesi kucaklamak

İl Başkanı Bezircilioğlu ayrıca, “İzmir’de gerçek, nizami bir il başkanlığı kongresinde seçilen tek il başkanı benim.  Bunu, İYİ partinin farkını ortaya koymak için söylüyorum. Bazı kongreler var tek aday belirleniyor bazılarında atama yapılıyor. Biz gerçek bir kongre yaptık, 5 adayla başlayıp 2 aday olarak yarıştık. Önce delege seçimleri oldu, ilçe kongreleri oldu, sonra il kongreleri… Bu işler kolay değil. Genel başkanımızı ve genel merkezimizi tebrik etmek, demokrasi adına teşekkür etmek lazım. Bu süreçlerde kırgınlıklar yaşanmış olabilir ama bunları çözmek, herkesi kucaklamak benim görevim. Ben bunu yapabileceğim için teşkilatım bana bu görevi verdi. Ön seçimleri de tamamladıktan sonra iç enerjimizi sahaya nasıl daha çok yansıtacağız diye mücadele vereceğiz.  15 Mayıs’ta Türkiye’yi aydınlığa çıkarma hedefindeyiz” açıklamalarında bulundu.

15 Mayıs sabahından eminiz

Seçimin kazanılacağına dair şüphe duymadığını belirten Bezircilioğlu, “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Görünen köy kılavuz istemez. Biz 15 Mayıs sabahından eminiz. İple çekiyoruz. 15 Mayıs, yepyeni, daha yaşanabilir, daha müreffeh bir Türkiye, adaleti tecelli etmiş Türkiye’nin ilk günü…. Atatürk ve arkadaşlarının bizi biz yapan kurucu değerlerinin ve ülkenin fabrika ayarlarının yeniden tesis edileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Demokrasiyi içselleştirdik

İYİ Parti’nin demokrasiyi içselleştirdiğini vurgulayan Bezircilioğlu, “İzmir’de 1-2 Nisan’da temayül yoklaması yapacağız. Demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. Bugün Türkiye’de bunu yapan ender partilerdeniz. Birinci ve ikinci bölgede sandıklar kurulacak. Üyelerimizin tamamı fiilen gelip oy kullanacak. Toplam 66 aday adayımız var, 64’ü temayüle girecek, Genel Başkan Başdanışmanız ve İzmir Milletvekilimiz Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcımız Ümit Özlale girmeyecek. Grup Başkanvekilimiz ve İzmir Milletvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ise temayüle girecek. Müsavat Bey kendi isteğiyle temayüle giriyor” diye konuştu.

İzmir çıkış noktamız olacak

İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir’de her 4 kişiden üçünün oyunu almayı hedeflediklerine yönelik açıklamalarının hatırlatılması ve İYİ Parti’nin İzmir hedefinin sorulması üzerine şunları söyledi: “İzmir’de ikinci bölgede 5, birinci bölgede 4 olmak üzere toplam 9 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. İzmir solun kalesi değildir. CHP ile ittifak halindeyiz ama milletvekilliği seçimlerine ayrı gireceğiz. İzmir, İYİ Parti’nin en kolay büyüyeceği, serpileceği siyasi iklime ve sosyal atmosfere sahiptir. İzmirlinin İYİ Parti’yi iyi anlayacağını düşünüyorum. Biz de İzmir’e İYİ Parti’yi anlatmak için çalışacağız. İzmir İYİ Parti’nin çıkış noktası olacak.”

Sandıklara sahip çıkacağız

Sandık güvenliğinin sağlanması konusunda yoğun bir hazırlık yaptıklarını ifade eden Bezircilioğlu, “Sandık demek oy demek, oy namustur. Sandık işini şansa bırakmayacağız. Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu konuda İzmir Teşkilatı olarak ciddi bir hazırlığımız var, ittifakta olduğumuz partilerle de iş birliği içindeyiz. Sandık güvenliğini sağlamamız lazım. Sağlıklı ve huzurlu Türkiye’ye geçiş yapacağımız 14 Mayıs gecesinde oyların düzgün bir şekilde sirayet etmesi çok önemli” dedi.

Türkiye’ye umut olduk

“Herkesin ensesinin karardığı bir dönemde ülkeye umut olmuş bir partiyiz” sözleriyle açıklamalarına devam eden Bezircilioğlu, şöyle konuştu: “Bir siyasi partinin oturması için belli bir süre geçmesi lazım, kolay değil. Rakiplerimizin biri 100 yıldır var, diğeri 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Ama bizim avantajımız bu partiyi kuran insanlar; herhangi bir ikbal beklentisi olmadan, ülkenin geleceğinden endişe duyan naif ve cesur insanlar. Hiçbir partide olmadığı kadar siyasete ilk kez partimizde başlayan çok sayıda insan var. İki done vereceğim; borcuna en sadık olan seçmen kitlesi ve eğitim seviyesi en yüksek seçmen kitlesi İYİ Parti’de… Biz ülkeyi tek başına yönetecek, adı gibi iyi yönetecek bir partiyiz. İzmirlileri ve tüm vatandaşlarımızı İYİ Parti’ye sahip çıkmaya çağırıyorum. İYİ Parti Türkiye’de önümüzdeki tüm kombinasyonlar içinde kilit parti olacaktır. Bir sonraki seçimlerde İYİ Parti tek başına iktidar olacaktır.”

Editör: Duygu Kaya