Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Şakir Genç, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Genç, 15 Ocak’ta yapılacak İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde görevine seçildiği takdirde nasıl bir yönetim anlayışı olacağını anlatırken hedeflerini de açıkladı.

manşet2

‘BU ÜLKEYE BORCUM VAR’

Siyasette, neden İYİ Parti’yi tercih ettiğini aktaran İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Şakir Genç, “Türkiye’nin rejim ve yönetim anlamında savrulduğunu her insan gibi ben de gördüm. Ben, ülkesi ve milletine karşı duyarlı ve ahlaklı bir aileden geliyorum. Ailem, merkez sağ eğilimlidir. Ülkem ve milletim için sorumluluk üstlenmek, birikimlerimi ülkenin emrine vermek istedim. Ben, ülkenin kamu maliyesinin harcanmasıyla eğitim aldım, devletten maaş aldım. Bu ülkeye bir borcumuz doğdu. Hem bu borcumuzu ödemek hem de birikimlerimizi, devletimizin ve milletimizin hizmetine sunmak istedim. Tabi ki evlatlarımın, torunlarımın geleceğini de düşündüm. Ve tercihim; siyasi mecrada en temiz olan, yeni bir sayfa açmış İYİ Parti oldu. Aynı zamanda, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in, samimiyetinden, dürüstlüğünden, insanlara dokunuşundan etkilendim. İYİ Parti kadrolarına baktım, yüreklendim ve ben de bu kadroların içerisine girmek istedim” diye konuştu.

‘HAMUR YEMEMİZ LAZIM’

İl Başkanlığı görevine aday olma gerekçesini anlatan Genç, “Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri var, sonrasında ise yerel yönetimler seçimi var. İzmir gibi metropol bir kentte bu iki seçime yönelik hazırlıkların yapılması, kadroların tanzimi, planlama ve organizasyon yeteneğinin sahaya sürülmesi ve bu birikimlerin İYİ Parti’nin mutfağına taşınıp hamur yapılması ve o hamuru da teşkilatımızla beraber yememiz lazım. İzmir, her alanda Türkiye’ye projeksiyon görevi gören, duyarlı, sağduyulu, aydın, cumhuriyetçi bir halka sahip… Bu anlamda, İzmir’de il başkanlığı yapmanın zorluğunu biliyorum ama İzmir halkıyla bütünleşerek il başkanlığı yapmanın keyfini de biliyorum. Ben hem zorluğa hem keyfiyete talibim. Bu anlamda yaptığımız istişareler sonucunda arkadaşlarımız benden il başkan adayı olmamı rica ettiler” ifadelerini kullandı.

‘KAZANAN İYİ PARTİ OLMALI’

Kongreye yönelik temennisine dair konuşan İYİ Partili Genç, “Tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim. Burada aslolan dava kardeşliğimizi bozmadan, hassasiyet içerisinde demokratik bir yarış yapmak. Ben ya da başka bir arkadaşımız, kazanan kim olursa olsun; beş adayın eli de havaya kalkmalı ve sonuçta kazananın İYİ Parti olduğunu İzmir’e ve Türkiye’ye göstermeliyiz. Eğer biz şu veya bu nedenle eğrilere takılarak, doğruyu görmezden gelerek, edep ve ahlakı yok sayarak, yalan veya dolanla makam kazanırsak öncelikle kendimize sonra İzmir halkına sonra İYİ Parti’ye sonra da milletimize bir hayrımız olmaz” dedi.

‘İYİMSER HEDEFİMİZ 12 VEKİL’

Göreve seçildiği takdirde hedeflerinin neler olacağına ilişkin açıklamalarda bulunan hakkında İYİ Partili Genç, şöyle konuştu: “İl başkanı seçilirsem, 7/24 çalmadık kapı bırakmayarak Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesini kazanma hedefim var. Bunu kazandıktan sonra, hizmeti günlük takip olarak takip etme hırsım var. Millete verdiğimiz sözü tutmak gibi bir ilkem var. Biz, söylediği sözün arkasında duran ve sözünü asla unutmayan bir siyasi kadroyuz. İzmir’in Türkiye’ye projeksiyon olmasını sağlamak gibi bir hedefimiz var. Genel seçimde, İzmir’de birinci bölgeden 6, ikinci bölgeden 6 olmak üzere 12 milletvekili bizim iyimser hedefimiz. Bu hedefi bize veren İzmir halkının bize olan teveccühü… Bilimsel parametrelerde de bunun teyidini alıyoruz. İzmir’de yüzde 20-22 bandında olduğumuzu, Türkiye genelinde de bu bantta bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Hayalperest değiliz, megaloman değiliz, bilimsel kriterlere göre böyle düşünüyoruz.”

NASIL BİR BAŞKAN OLACAK?

Genç, nasıl bir il başkanı olacağına yönelik ise şunları söyledi: “Delegelerimiz teveccüh gösterir ve il başkanlığına seçilirsek, kolektif yönetimi esas alacağız. İl Başkanlığı, ilçelerin tüm sorunlarını yerinde çözecek. İlçeler, İl Başkanlığına her türlü taleplerini ve eleştirilerini bildirecek, çözüm üretmeyen il yöneticisi disiplin kuruluna sevk edilecek. Başarı hepimizin, başarısızlık da hepimizin olacak. Başarılı partilimizin pozisyonu değerlendirilecek ve kabiliyetine göre yükselmesi sağlanacak. Genel Merkez’den gelen ödenekler, formül esaslı, imtiyazsız ve şeffaf bir şekilde ilçelerimize pay edilecek. Fonlama ile ikinci bir pasif bütçe işletilecek. Yine temin ve tedarikli iş ve işlemlerde ilçe başkanlıklarımız desteklenecek. Her ilçemizin il yönetim kurulu üyesi, ilçesiyle il arasında iletişimi ve dayanışmayı sağlayacak. Sorunlar kronikleşmeyecek, çalışma verimliliği düşmeyecek, hangi ilçemizle ilgili bir iş veya işlem varsa o ilçemizin yönetim kurulu üyesinden sorulacak ve çözüm noktasında yetkilendirilecek. Bu şekilde, il ve ilçe kopukluğu oluşmayacak. İlçe başkanlıklarımızın talep etmeleri halinde il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu toplantısına iştirak ederek problemleri hızlıca İl Başkanlığına rapor edecek ve takibinden sorumlu olacak. İYİ Parti, siyasette gündem yaratan baş aktör olmalıdır. Aksiyonel etkinliklerle etkileşimi tetikleyerek İzmir’in tüm katmanlarına dokunup İYİ Parti’nin farklılığını tebliğ etmemiz lazım. Teşkilatımızı statik siyasetten dinamik siyasete taşımamız lazım. Cesur yürekleri, iktidar yolunda motive etmek, kol kola yürümek, dava kardeşliğinde buluşturmak lazım. Biz Atatürk cumhuriyetinin bekçisiyiz. Genel Merkezimizin yüksek liyakatli kadrosunu gururla referans alıyoruz. İzmir İl Yönetimini de liyakatli kadromuzla yürüteceğiz. İl Başkanlığımızın kapıları gençlerimize sonsuza kadar açık. Gençlerimizi dinlemeye ve sorunlarını çözmeye hazırız.”

‘ALGI YÖNETİMİ YAPILDI’

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Bezircilioğlu ile ilgili ‘genel merkezin sıcak baktığı aday’ yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Genç, “Bu konuda bir algı yönetimi yapıldı. Bu algı yönetimi, benim çok umurumda değildi ancak bazı arkadaşlarımız bunu araştırdılar. Genel Merkez, bunu kökten yalanladı. Aday arkadaşımızı incitir düşüncesiyle bu konuyu pek konuşmak istemiyorum ancak şunu da söylemek de yarar var; algı yönetimi, yanlış ve yalan beyanlar bizim kardeşlik hukukumuzu zedeler. Ben de dahil olmak üzere tüm aday arkadaşlarımızın böyle şeylerden uzak durmalarını bir ağabeyleri olarak tavsiye ederim” yanıtını verdi.

ŞAKİR GENÇ KİMDİR?

1956 Aksaray doğumluyum. İşletme Fakültesi mezunuyum. Ayrıca, iktisat bölümünde ön lisans eğitimi aldım. Mikro-ekonomi alanında da Azerbaycan’da yüksek lisans yaptım. Devlet kurumlarında üst kademelerde görev yaptım. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ara Yönetim’den emekli oldum. Yaklaşık 30 yıldır İzmir’de ikamet ediyorum. Emekli olduktan sonra uluslararası sermayeli işletmelerde genel müdürlük görevinde bulundum. Sonrasında da kendi işletmelerimi kurdum. Tiran’da, Gürcistan’da, Azerbaycan’da işletmelerim var. İlerleyen süreçte aktif siyasete girdim. İYİ Parti İzmir İl Yönetimi’nde ilk dönem Kalkınma Politikaları Başkanı, ikinci dönem ise Siyasi İşler Başkanı görevlerinde bulundum. Siyasi İşler Başkanlığı görevimi halen sürdürüyorum. İzmir’de 15 Ocak’ta gerçekleşecek İYİ Parti İl Kongresi’nde il başkanlığı görevine talibim.

Editör: Duygu Kaya