Kadınların yeniden doğuşu ile birliğe katkıları” temalı söyleşide, son zamanlarda ülkemizde yaşanan kolektif yas ve acılarla birlikte hep birlikte ayağa kalkmak ve kadınların hem kendileri için hem de çevrelerine sağlayabilecekleri katkıları merkeze alan bir program gerçekleşti. Deprem bölgesinden gelen girişimci konuşmacıların da bulunduğu programda, kadın olmanın farklı durumlarda getirdiği zorluklara da değinildi.

KX2A3709

Kadınların ilham veren hikayeleri

Programda ilk olarak tarihçi & davranış bilimleri uzmanı, yazar ve eğitmen Dr. Nil Keskin yaptığı toplumsal cinsiyet temelli araştırmalarından ve kadınların iyi oluş hallerine dair çalışmalarından bahsetti. Kendi uygulaması üzerinden geliştirdiği tanrıça arketip testini de katılımcılara uygulayan Dr. Nil Keskin, bu arketipler üzerinden toplumumuzda kadının yerine değindi. Diyetisyen Burcu Dilek Demir beslenmenin önemine vurgu yaparken, spor koçu Özge Yakak bedenin ruhla bütünlüğünü kendi hikayesi üzerinden anlattı. Programın devamında yer alan konuşmacılardan Ferda Okyar yüz yogası ve güzellik uygulamalarından ve güzelliğin hayatındaki dönüşümünden bahsederken iç mekan tasarımcısı Sevil Albayrak kendi hikayesi üzerinden kadınların hayatta karşılaştıkları zorluklara değindi. Deprem bölgesinden gelen konuşmacılardan Hatay’dan gelen ThetaHealing eğitmeni ve kimya öğretmeni olan Ceren Tozoğlu ve Osmaniye’den gelen bilinçaltı dönüştürme koçu Pınar Kiremitçi ise yaşadıkları felakette kadın olmanın zorluklarından ve bu durumla nasıl mücadele ettiklerinden bahsetti.

KX2A3699

Emekçi kadınlardan el emeği yardım

Girişimci Kadınlar Grubu’ndan Dilek Yıldırım (Dileksworld) söyleşiye gelen bir grup katılımcı ile söyleşi esnasında ve sonrasında deprem bölgesinde açılacak bir anaokuluna gönderilecek olan el örgüsü oyuncaklar yapıldı.

 

Editör: Duygu Kaya