İspanya’da son yılların en büyük tren kazalarından biri yaşandı. Madrid’in güneyinde bulunan Toledo kentine bağlı Urda yakınlarında, 28 Ekim sabahında iki yüksek hızlı yolcu treni çarpıştı.
Yaşanan büyük felaket sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı ise her gün artamaya devam ediyor. Reuters’in haberine göre; son olarak 68 kişinin hayatını kaybettiği, 107 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yetkililer, enkaz çalışmalarının devam ettiğini ve can kaybı sayısının artabileceğini ifade etti.
DURAN TRENE ARKADAN ÇARPTI
İspanya demir yolu işletmecisi ADIF’ın açıklamasına göre; kaza sabah saatlerinde 08:54’te meydana geldi. Devlet Demir Yolu Renfe’ye ait 397 yolcunun bulunduğu AVE treni, raylarda duran ve özel işletmeye ait olan 147 yolculu Iryo trenine arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle vagonlar raydan çıktı.
İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, bilgisayar sisteminde yaşanan iletişim arızası sebebiyle demir yolu sinyalizasyonunda sorun yaşandığını belirtti.
3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
İspanya Devlet Başkanı Pedro Sanchez, facianın ardından programlarını iptal etti. Facianın ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildi.
DOKUZ AY ÖNCE DE TREN KAZASI YAŞANMIŞTI
Dokuz ay önce de benzer şekilde Endülüs bölgesindeki Adamuz yakınlarında tren kazası meydana gelmiş ve 46 kişi hayatını kaybetmişti.





