CHP 39. Ankara Olağan İl Kongresi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılıyor. CHP'nin Silivri'de tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu, kongreye bir mesaj yolladı. 39. Olağan Ankara İl Kongresi Divan Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz'ın okuduğu mesajda; İmamoğlu, hakkında soruşturma izni istenen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek verdi.

İmamoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bu araçlara yol vermeyenler yandı! Cezası trafikten men!
Bu araçlara yol vermeyenler yandı! Cezası trafikten men!
İçeriği Görüntüle

"Herkes bilsin ki, Mansur Başkan'a ve Ankara Büyükşehir Belediyemize yönelik kirli algı operasyonlarına karşı tüm direncimizle, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Kumpasçılar, iftiracılar bir kez daha rezil olacaklar. Sevgili dostlar, CHP bizim canımızdan aziz bildiğimiz, uğruna her mihnete severek katlandığımız baba ocağımızdır. Partimiz, Cumhuriyet'in neferi, halkın hizmetkarıdır. Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden biridir. CHP, Cumhuriyet'in yaşayan hafızasıdır, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz bekçisidir. CHP'li olmak, Atatürk'ü anlamak ve içselleştirmek; onun kurduğu bu Cumhuriyet'i, bu aziz vatanı kayıtsız şartsız, karşılık beklemeden sahiplenmektir.

Partimize saldırı hâlindeler

Milletin sesine ses, gücüne güç kattığımız için her türlü hukuksuzluğa, zorbalığa maruz kalıyoruz. Bütün bunlara karşı, cesaretle ve sağduyuyla direnen sizlerle ve CHP'lilerle gurur duyuyorum. Demokrasiyi, hukuku ayaklar altına alan, yargıyı kendi emir eri gibi gören bir avuç insan, amaçlarına ulaşmak için en büyük engelin CHP olduğunun farkında. Onun için, ellerindeki tüm imkânları kötüye kullanarak partimize karşı haksız ve hukuk dışı bir saldırı hâlindeler. Serbest ve adil seçimlerle değil, yargı kumpaslarına, iftiralara, tehdit ve şantaja dayalı mafyatik yöntemlerle iktidarda kalmanın peşindeler.

Hep birlikte başaracağız

Türkiye'yi, adaletin, hürriyetin, bolluğun, bereketin ülkesi hâline getirene kadar; insanca, hakça bir düzeni kurana kadar durmayacağız. Gelecek güzel günlere inanacağız. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız. İnanarak ve çalışarak, Cumhuriyet'in ve halkın partisini, Atatürk'ün emanetini iktidar yapacağız. Bu inanç ve kararlılıkla toplanan Ankara İl Kongremize başarılar diliyor, yürekli mücadeleniz için bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Yolumuz açık olsun."

Kaynak: ANKA