İZ GAZETE- Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde hala uzlaşı sağlanamadı.

TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine; Konak Belediyesi’ne bağlı Merbel A.Ş ile Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Karbel A.Ş’de çalışan Genel-İş 5 No’lu Şube’ye bağlı emekçiler, iki belediyeye de 23 Aralık’ta grev ilanını asmıştı.

Konak’ta toplam bin 384, Karabağlar’da toplam 899 işçiyi ilgilendiren TİS’te 16 Ocak’a kadar anlaşma sağlanamazsa emekçiler greve çıkacak.

Sendika grev hazırlığına başladı. Sendika yönetimi Karabağlar Belediyesi ve Konak Belediyesi birimlerinde yaptığı açıklamada, belediye başkanlarını ve SODEMSEN yetkililerine çağrı yaptı.

'UYUŞMAZLIK YAŞANIYOR'

Yapılan açıklamada, “Yaklaşık 5 aydır Toplu İş Sözleşme görüşmesi yürüttüğümüz Karabağlar ve Konak Belediyesi’nde İdari ve Parasal Konularda birçok maddede yol almamıza rağmen işçinin evini, geçimini, yaşamını ilgilendiren ücret zamları noktasında uyuşmazlık yaşanmaktadır. Ülkede yaşanan ekonomik krizin bedeli iktidar tarafından işçilere yansıtılırken adında sosyal demokrat ibaresi geçen SODEMSEN bizlere bırakın gerçek enflasyonu yalancı enflasyon ücretlerini dayatmaktadır. Bizler yaklaşık 14 aydır ülkede yaşanan enflasyon dalgası altında ezilmiş 14 ayda kaybettiğimiz ekonomik ve sosyal haklarımızı talep edip her 6 ayda bir de enflasyon + refah payı  istiyoruz" denildi.

'SORUMLULUK ALIN'

"Biz Genel-iş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube olarak Karabağlar Belediyesi’nde ve Konak Belediyesi’nde yaklaşık 5 aydır sorumlu bir şekilde müzakereleri yürütmüş ve masayı terk eden taraf olmamışızdır" denilen açıklamada, "Sendikamızın ülkede yaşanan bu siyasi atmosferde toplumsal gerçeklerden uzaklaşmak gibi bir niyeti yoktur. Lakin işçi sınıfının sendikası söz konusu işçinin emeği ve alın teri ise siyasal iklimde oluşacak olumsuzluklardan bizim sorumlu davranışımız değil, sorumsuz bir şekilde süreci buraya getirenler olacaktır. Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube olarak Karabağlar Belediyemizde ve Konak Belediyemizde düne kadar nasıl masada bitirme iradesi gösterdiysek bugün de aynı iradeyi ortaya koyuyoruz. Bu sorumluluğa başta belediye başkanı olmak üzere SODEMSEN yetkililerini yukarıda sıraladığımız taleplerimizin karşılanması noktasında sorumluluğa davet ediyoruz. Karabağlar’ın ve Konak’ın 58 mahallesinde çöpünü toplayan, parklarını güzelleştiren, asfaltını döken, binalarda vatandaşa en iyi hizmeti veren işçiler olarak ayın 16’sına kadar taleplerimizin karşılanmaması durumunda; ya sözleşme masası ya da grev halayı diyoruz" ifadeleri yer aldı.

Editör: Duygu Kaya