İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, , Edirne’de düzenlenen uyuşturucu operasyonu ile ilgili sosyal medya platformu X hesabı üzerinden detayları aktardı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında 220,7 kg kokain ile 69 kg skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildiğini duyurdu.
Bakan Ali Yerlikaya, Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Hamzabeyli Gümrük sahası içerisinde bir tır içerisinde yapılan aramada 220,7 kg kokain ve 69 kg skunk ele geçirildiğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya, şüpheliler hakkında Uluslararası Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı suçundan adli işlem başlatıldığını ifade etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Edirne Emniyet Müdürlüğümüzce “Uluslararası Uyuşturucu Madde Kaçakçılığıyla Mücadele” kapsamında düzenlenen operasyonumuzda;
220,7 kg kokain ile 69 kg skunk uyuşturucu maddesi ele geçirdik!
Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Hamzabeyli Gümrük sahası içerisinde bir tır içerisinde yapılan aramada
-220,7 kg kokain ve
-69 kg skunk ele geçirildi.
Şüpheliler hakkında Uluslararası Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı suçundan adli işlem başlatıldı."
İçileri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını, uyuşturucunun insanlık suçu olduğunu belirterek, ülke ve insanlık adına bu operasyonları sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.
İçileri Bakanı Yerlikaya, açıklamasında uyuşturucu ile mücadelede gençleri ve vatandaşları uyarmakla yükümlü olduklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi:
"Milletimizin bilmesini isterim ki biz uyuşturucuya karşı savaş açtık! Uyuşturucu bir insanlık suçudur. Bu savaşı, sadece ülkemiz adına değil, insanlık adına sürdürüyoruz. Örgüt elebaşından, torbacısına kadar bizim uyuşturucu ile bütün mücadelemiz, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumaktır!
Edirne Valimizi, Edirne Emniyet Müdürümüzü, Kahraman Polislerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.”




