İZ GAZETE - Geçen yıl 'Değerler' temasıyla gerçekleşen Yaz Kampı'nın bu yılki teması, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 'Dijitalleşme' olarak belirlendi. Türkiye'nin dört bir tarafından Harita Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin katıldığı kamp, bu yıl da Seferihisar'da Teos Ormancı Tatil Köyü'nde gerçekleşecek.

AYDINLAR, SANATÇILAR, SİYASİLERLE...

26 Ağustos, 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 'Dijitalleşme' kampının başvuruları da başladı. Harita Mühendisliği Bölümü öğrencileri kampa HKMO'nun internet sitesi üzerinden başvurabiliyor. Meslekte uzman kişiler, aydınlar, sanatçılar ve siyasilerin katılarak panellerde sunumlar gerçekleştirdiği kampta, ayrıca 'Tiyatro, resim, dans, toplumcu mühendislik, gazetecilik, kısa film' gibi atölyeler de açılıyor.

17.'si düzenlenecek olan kampa dair gazetemize konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, "Demokratik kitle örgütü olarak, bu kampın güzel bir model olduğunu düşünüyoruz. Bu kampa katılan öğrencilerin, mezun olduklarında teknik ve sosyal olarak daha donanımlı şekilde hayata atılmalarının ilk adımları kamplarımızda atılıyor. Bizim gibi odaların bu tarz etkinliklerle mesleğin yeni nesillerini örgütleyerek hayata ve oda örgütlülüğüne daha hazır hale getirmeleri çok önemli" dedi.TMMOB içerisinde yaz kamplarını ilk olarak HKMO'nun yapmaya başladığını aktaran Başkan Kaynarca, "Diğer demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, derneklere geleceğe insan yetiştirmek adına genç kuşaklarla böylesi çalışmalar yapmalarını öneriyoruz. " dedi.

TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN OLUMLU OLUMSUZ ETKİLERİ

Kampın 'dijitalleşme' olarak belirlenen temasıyla ilgili de konuşan Özhan Kaynarca, "Mesleğimizin önceki yıllarda daha çok emeğe ve insan gücüne dayalı bir meslek olduğu, şimdilerde ise gelişen teknoloji ile birlikte meslek alanımızda da 'dijitalleşme' olduğu görülüyor. Bu teknolojik gelişmenin mesleğimize olumlu-olumsuz yansımalarını ele almak amacıyla temamızı belirledik. Sadece mesleki uygulamalarımız açısından değil, hayatımızın her alanına sirayet eden dijital dönüşüm bakımından bir farkındalık yaratmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

HALKA AÇIK ETKİNLİKLER

Başkan Kaynarca, kamp döneminde 30 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde vatandaşların da katılabileceği sürpriz etkinliklerinin olacağını, bunu da önümüzdeki haftalarda ilan edeceklerini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi