Çeşme'nin en ünlü beldesi olan Alaçatı, 2010 yılından bu yana ot festivaline ev sahipliği yapıyor. Alaçatı Ot Festivali 2024 tarihi belli oldu. Peki Alaçatı Ot Festivali 2024 ne zaman?

Çeşme'nin Alaçatı beldesinde her yıl Alaçatı Ot Festivali düzenleniyor. Festival sadece İzmir'den değil tüm Türkiye'den büyük ilgi görüyor.

Festivalde Ege mutfağının eşsiz lezzetleri olan otlar tanıtılıyor ve ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Ot yemeklerinin yanı sıra ev yapımı reçeller, salçalar, mezeler, börekler, çörekler ve pastaların da sunulduğu festivalde Ege mutfağının eşsiz lezzetleri tadılıyor. Ayrıca bu yiyecekler ve kullanılan malzemelerle ilgili değişik bilgiler ve tarifler veriliyor. Böylece festival standları arasında alışveriş yapan ziyaretçiler beğendikleri lezzetleri evlerinde, öğrendikleri püf noktalarıyla yapabiliyorlar.

Alaçatı’nın rengarenk sokaklarını daha da hareketlendiren, ziyaretçilerine hem yararlı bilgiler sunan hem keyif dolu vakit yaşatan hem de onları Türkiye gastronomisinin önde gelen isimleriyle bir araya getiren Alaçatı Ot Festivali, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Alaçatı Ot Festivali 2024 ne zaman?

13. Alaçatı Ot Festivali 18-21 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

Editör: Özlem Çimen Durmaz