İzmir'in köyleri son yıllarda turizm açısından oldukça bereketli günler yaşıyor. Şirince, Lübbey, Yukarıköy, Birgi gibi birçok köy özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor. Bu köylerden biri de Nazarköy.

Kemalpaşa ilçesine bağlı olan Nazarköy'ün asıl adı Kurudere Köyü olarak geçiyor. Ancak köyün nazar boncuğu ile ünlenmesinden sonra 2007 yılında adı değişiyor ve Nazarköy olarak bilinmeye başlıyor.

Bu köyün geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve nazar boncuğudur. Köyde nazar boncuğu üretimi çok eskilere dayanıyor. 1950 yılından bu yana köylüler buradaki ocaklarda cam süs eşyaları ve nazar boncukları yapıyor.

Köydeki el sanatları atölyeleri, boncuktan üretilen süs eşyaları özellikle yerli turistleri bölgeye çekiyor.

Köy, aynı zamanda doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. Köyde bulunan Kurudere Kanyonu ve vadiden geçen dereleri büyük ilgi görüyor.

Köyde dere kenarında yemek yiyebileceğiniz yerler de bulunuyor.

Doğal güzellikleri nedeniyle köyde doğa sporları dernekleri tarafından yürüyüşler de düzenleniyor. Köyde aynı zamanda çok sayıda piknik alanı da bulunuyor.

Köyü ziyaret edip rengarenk boncukların satıldığı sokakta gezebilir, alışveriş yapabilir, çok sayıda kafede kahvenizi içebilir, dere kenarında bulunan mekanlarda zaman geçirebilirsiniz.

Nazarköy nerede?

Nazarköy İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı bir köydür. Köyün Kemalpaşa'ya mesafesi 6 km'dir.

Nazarköy'e nasıl gidilir?

Özel araçla gidecekseniz İzmir-Ankara yolu üzerinden Kemalpaşa'nın içinden geçerek ve Torbalı yolunu kullanarak gidebilirsiniz.

Aynı zamanda Kemalpaşa'da ulaştıktan sonra orada bulunan Nazarköy minibüslerine de binebilirsiniz.

Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi köye ulaşımı kolaylaştırmak için bir de ESHOT otobüsü koydu. Kemalpaşa'dan kalkan 668 numaralı otobüs ile köye ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz