Depremzedeler için yardım faaliyeti yürüten ve topladığı bağışlar çoğaldıkça başta MHP lideri Devlet Bahçeli ve AKP’li bazı isimlerin de hedef gösterdiği Ahbap Derneği’nin kurucusu, sanatçı Haluk Levent Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Spekülasyonlar sebebiyle, AHBAP’ın şeffaflığı için bağış yapan herkesin merakını gidermek adına (her ne kadar aylar önce denetlenmiş olsak da ) en yakın zamanda tekrar denetlenmek isteğimizi İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğü’ne az önce ilettik. Sayı 34-235-051/24”

Haluk Levent, derneğin hesaplarını bağımsız denetime açtıklarını söylemişti. Levent, bütün satın almaların denetlenmesi için biri uluslararası biri yerli olmak üzere iki bağımsız denetçi firmayla sözleşme imzaladıklarını duyurmuştu.

Levent, bağımsız yerli denetçinin Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olduğunu belirtmiş, ikinci firmanın da uluslararası bağımsız denetim firması Grant Thornton olduğunu açıklamıştı.

Editör: Duygu Kaya