Kabine'nin yeni üyeleri dünden itibaren görevlerini eski bakanlardan devralarak mesaiye başladı. Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende Hakan Fidan ile Mevlüt Çavuşoğlu kameralar karşısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan ilk açıklamasında şu sözlere yer verdi: "MİT'te 13 yıl süren görevimin ardından Dışişleri Bakanlığı'na atanmam nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Çavuşoğluyla arkadaşlığımız okul sıralarında başladı. Kendisi devlet adamı ve dost olarak üstün meziyetler ortaya koydu.

Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılında aranıza katılmaktan gurur duyuyorum. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve refahı için her türlü özveriyi göstereceğiz. Devletimize, milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin."

Her zaman desteğe hazır olacağım

Mevlüt Çavuşoğlu ise devir teslim törenindeki konuşmasında, "Hakan Fidan ile en hassas konularda yurdumuzun bekasını birlikte koruduk. Teröre karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman desteğe hazır olacağım. Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı'nı beraber yürümek" ifadelerini kullandı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz