UCİM öncülüğündeki dernek yönetimi, ruh sağlığı uzmanları ve gönüllü sanatçılar, çocuklara moral olmak, hediyelerini sunmak, ihtiyaçlarını dinlemek için sahaya çıktı.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, Banu Akdeniz, Yıldız Çağrı Atiksoy, Uraz Kaygılaroğlu, Bora Akkaş, Zehra Işık, Nilperi Şahinkaya, Emre Yusufi, Sibil Çetinkaya, Aslı Tandoğan, Ahu Yağtu, Janset Pacal, Ayşe Tolga, Pınar Sabancı, Elçin Ateş gibi isimlerin yer aldığı ekip ile birlikte çadırları gezip yetkililerden bilgi aldı.

Gaziantep Havalimanından Kahramanmaraş'a geçen ekip, burada üç çadır kent ile bir konteyner kenti ziyaret etti. Hediyelerini alan, oyun atölyelerine katılan çocukların mutluluğu ekranlara yansıdı. Çocuklarla sohbet eden, isteklerini dinleyen UCİM temsilcileri ve gönüllü sanatçılar, sosyal medyadan destekçilerine çağrıda bulundu.

MEB' in çadır okulu açmaya başladığının bilgisini veren Özkan, ''Okullara kayıt olan çocuklarımıza destek olmak ve eğitimi özendirmek amacıyla, Sibil Çetinkaya aracılığı ile çanta ve materyal desteği sağladık.'' dedi. Ucim gönüllüsü ünlülerin, çocuklarla birlikte oyunlar oynaması, onlara hediyelerini vermeleri ve birlikte fotoğraf çektirip sohbet etmeleri çocukları sevindirdi.

Editör: Duygu Kaya