İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'ne bağlı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde görevli anestezi uzmanı Dr. Hakan Aygün, Cizre Devlet Hastanesi'ne olan görevlendirmeyi gönüllü olarak kabul etti, buradaki görevini başarı ile tamamlayarak kurumuna geri döndü.
Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki görevine geri dönen ve Cizre'ye gidiş sürecini anlatan evli, 3.5 aylık bir erkek çocuk babası olan Uzm. Dr. Hakan Aygün, "Evde nöbet sonrası istirahatteydim. Saat 15.30'da Başhekim Yardımcımız telefonla arayarak 'Cizre Devlet Hastanesi'ne görevlendirme var, gider misin' dedi. Hiç düşünmeden 'Evet giderim abi' dedim. 'Ne zaman' diye sordum. 'Sabah saat 03.30'da uçağın kalkacak' dedi. Durumu aynı zamanda çocuk hekimi olan eşime anlattım. 3.5 aylık bir çocuğumuz da olunca eşim biraz duygulandı ve üzüldü. Annemle konuştum o da 'Oğlum, benim içim rahat, git tabii ki, yolun açık olsun. Vardır bunda bir hayır. Görev görevdir' diyerek beni rahatlattı. Eşimin ve annemin de destekleriyle hiç tereddüt etmedim" dedi.
Bu görevin kendisi için büyük bir deneyim olduğunu belirten Dr. Aygün "Hastanede çatışma sesleri arasında görevimi layıkıyla yaptım. Bir gün bir özel harekât polisi şarapnel yaralanmasından dolayı solunumu durmak üzereyken acil servise geldi. Biran önce trakeostomi (boğazdan cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması) gerekiyordu. Ameliyathaneye çıkarırken Cizre Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Ferhat Gündüz ile birlikte acil tıbbi işlemlere başladık ve hayata döndürdük. Zamanla yarışıyorduk ve doğru müdahale edemeseydik polisimiz şehit olacaktı. Bu ve buna benzer hastaneye müracaat eden her hasta için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Asıl görev yerim olan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde anestezi teknisyeni Hüseyin Çopur arkadaşımızın hayata döndürülmesinde de ekip arkadaşlarımla birlikte çaba sarf etmiştik. Onunla ilgili televizyonda yayınlanan haberleri Cizre'de görevdeyken izledim ve O'nu sağlıklı bir şekilde ailesiyle zaman geçirirken gördüm. Çok duygulandım. Çünkü O'nu hayata döndürdükten sonra solunum cihazına bağlı bir şekilde yoğun bakımda arkadaşlarımla bırakmıştım. Cizre'de yaralanan polis arkadaşımız da şu an Erzurum'daymış. Annem doğru söylüyor, görev her yerde görevdir. Buradan Cizre Devlet Hastanesi'nde görev yapan bütün arkadaşlarıma sevgi ve selamlarımı iletmek istiyorum. Özellikle sürekli orada çalışan ve işini gerçekten büyük bir özveriyle ve sevgiyle yapan meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum" dedi.
Cizre'den dönüp, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde işine başlayan Uzm. Dr. Hakan Aygün'ü İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu yerinde ziyaret ederek gösterdiği sağduyu ve özverili çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzm. Dr. Hakan Aygün'le birlikte aynı zamanda Anestezi Teknisyeni Hüseyin Çopur'u hayata döndüren Karşıyaka Devlet Hastanesi Anestezi Ekibi'ni de yerinde ziyaret eden Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Görevini layıkıyla yerini getirirken hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan böyle arkadaşlarımızı görünce doktorluk mesleğiyle gurur duyuyoruz. Çalışma arkadaşlarını hayata döndüren Karşıyaka Devlet Hastanemizin değerli Anestezi ekibini ve Cizre'deki bu görevi hiç düşünmeden kabul eden arkadaşımız Hakan Bey'i gönülden tebrik ediyorum" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Editör: Haber Merkezi