TİP'in Hatay'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığı geri çekildi. Bunun üzerine Zan, adliyeye giderek suç duyursunda bulundu. Zan, adliye önünden yaptığı açıklamada üzerine adaylık süresi boyunca tehditlere ve şantajlara maruz kaldığını ifade ederek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Halkım Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim.

Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar.

Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler.

Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz…

“Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum”

Editör: Esra Seyirden