25. Dönem İzmir Milletvekili ve Ege Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Koç, "Bugün bizim Zafer Bayramımız. 30 Ağustos 1922 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Büyük Taarruz'un, Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan mücadelesinin yıldönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve dualarla yad ediyorum. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti'nin zafer günüdür" dedi.

"İŞ ALEMİ ÜRETİRSE TÜRKİYE GÜÇLENİR"

Güçlü ülke için güçlü iş dünyası çağrısında bulunan Koç, "Milletimizin ve askerimizin bir bütün olduğu o şanlı zafer gününün yıldönümünde, o gün düşmana, dünyaya karşı kazandığımız askeri zaferi ekonomik zaferle birleştirmeliyiz. Dünya genelinde ekonomik krizler yaşanıyor, pandemiden kaynaklanan üretim düşüşü, hayat pahalılığı ve enflasyon olarak karşımıza çıkıyor. Devletimiz enflasyon başta olmak üzere, üreticiyi ve tüketiciyi korumak adına çeşitli ekonomik tedbirleri hayata soksa da bu tedbirlerin günümüz şartlarında yetersiz kaldığını görüyoruz. Ekonominin temel taşı üretimdir. Üretim olursa, tüm sektörler can bulur. Üretim olursa istihdam olur. Üretim olursa, hele bir de talebin üstünde olursa işte o zaman fiyatlar düşmüş olur, nihai mal tüketicinin cebini yakmamış olur, ihracaat olur, ülke kazanmış olur, gayri safi milli gelire katkısı olur. Kısacası üretim olursa 'Hayat' olur. Bu sebeple hükümetimizin öncelikli olarak üreteni, istihdam edeni yani 'İş alemini" desteklemesi gerekmektedir. İş alemi ürettiği, yatırımlarını sürdürdüğü müddetçe Türkiye güçlenecek, güçlenen Türkiye'ye ne içerideki kötü niyetli kimseler ne de dış mihraklar etki edemeyecektir" diye konuştu.

"KREDİ KOLAYLIĞI SAĞLANMALI"

Devletin iş dünyasına yönelik teşvik ve desteklerinin artırılması, kredi kolaylığı sağlanması gerektiğini ifade eden Koç, "İş aleminin varlığını sürdürmesi, yatırımlarına, üretimine devam etmesi için devletin özellikle bu süreçte iş alemini teşvik, vergi ve kredi alanında desteklemesi gerekmektedir. Çünkü ekonomik çalkantıların yoğun şekilde görüldüğü ve geleceğe yönelik atacağı adımlar kapsamında endişe yaşayan vatansever iş alemi, şu anda zarar etme pahasına vatanı için üretime ve istihdama devam etme gayreti gösteriyor. Zarar ettiğini, edeceğini bile bile ülkenin istihdamında düşüş olmaması için işçi çıkartmıyor, zarar edeceğini bile bile üretmeye devam ediyor. Devletimiz bu sıkışık süreçte iş alemini kredi alanında desteklerse, iş alemi borçlanarak da olsa rahat bir nefes alacak. Çünkü kamu bankaları iş alemine kredi vermiyor, özel bankalara yönlendiriliyoruz. Özel bankalar ise yüzde 30 ila yüzde 50 arasında faiz oranıyla kredi temin ediyor. Bu şartlar altında yatırım yapabilmemiz, üretim yapabilmemiz pek mümkün olmuyor" açıklamasında bulundu.

"FELAKET SENARYOLARI KURANLARIN HEVESİ KURSAĞINDA KALACAK"

Koç açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ezcümle işsizlik, enflasyonla, hayat pahalılığıyla mücadelenin belkemiği olan üreticiye bu dönemde kredi kolaylığı sağlanarak, yatırımların sürdürülebilirliği gerçekleştirilmeli. Bunun için de kamu bankaları devreye girmeli. Yatırımlar ve üretimler sürdüğü müddetçe Türkiye için felaket senaryoları yazanların hevesi kursağında kalacak, ülkemiz daha nice yüzyıllara huzur ve güven içinde yelken açacaktır.

Editör: Haber Merkezi