Çiğli Belediye Başkan aday adayı Uygar Yıldırım, bir yazı kaleme aldı. Yıldırım'ın yazısı şöyle:

Sanayii devriminden önce yani insanlığın yaşadığı çağlarda nadiren de olsa, genç yöneticilerin ön plana çıktığına rastlasak ta genel olarak toplumda yönetici kesimin yaşlılardan oluştuğunu görürüz.

Feodal Osmanlı yönetiminde de bu tespit aynen geçerlidir. İktidarın başındaki padişah genç ya da yaşlı olsun farketmez; onun danışmanlarından oluşan ve sürekli istişare halinde olduğu meclis ak sakallılardan oluşmaktadır. Dolayısıyla yönetim bürokrasisinde asker-sivil farketmez ağırlıkla yaşlılar vardır.

Kapitalizmin egemen olduğu toplumlarda bu durum ister istemez ters yüz olmuş gençliğin dinamizmi ve yeniye, değişime açık olan beyni üstün gelmiştir. Bu, deneyimin, birikimin tümüyle dışlanması anlamına gelmiyor.

“Atalarımız akıl yaşta değil baştadır”demişler… demişler ama kerameti çoğunlukla yaşta aramışlar…

Bizim gibi doğu toplumlarında özellikle de siyasi alanda yaşlıların dominant karakteri malesef ki halen hüküm sürmektedir. Geçmişle mukayese edildiğinde pek çok alanda genç yöneticilerimiz başarılı çalışmalarıyla öne çıksa da bu ön yargının tamamen parçalandığı anlamına gelmiyor. Size sorarım bugün bir şirketiniz olsa o şirketin başına emekliliği gelmiş  ve deneyim sahibi birini mi yoksa, genç yaşına rağmen donanımlı birini mi ceo olarak şirketinizin başına getirirdiniz.

Özellikle bilgisayar teknolojisinin büyük bir hızla geliştiği günümüzde bilgi hepimize bir tuş kadar uzaktır.

Ayrıca ilerici devrimci demokrat ve aydın kesimlerin çağdaş ideolojik persfektifiyle olaya baktığımızda gençlik her daim bir adım önde Avantajlıdır.Mustafa Kemal’in yakın düşünce ve mesai arkadaşlarına dikkatinizi çekerim neredeyse tamamı gençtir.

İzmir Malatyalılar derneği başkanı olduğum için,ünlü Malatyalılar üzerine bir çalışma yaptım. Kısmet olursa yakın zamanda da kitap olarak yayınlamayı düşünüyorum. Sizlere o çalışmamda “karşılaştığım”bir genç ama büyük insandan söz etmek isterim. Mustafa Necati adını belki duydunuz belki duymadınız ancak mutlaka bilinmesi tanınması gereken bir kişiliktir cumhuriyet tarihimizin kahramanlarındandır, Mustafa Kemal’in yakın düşünce ve mesai arkadaşlarındandır. Baba soyundan aslen Malatyanın darende ilçesinden olup, 1894 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Atatürk devrimleri içerisinde toplumsal gelişmeye en fazla ivme kazandıran harf devrimi ise;yani latin alfabesinin kabul edilmesi sırasında bunun baş mimarlarından biri dönemin milli eğitim bakanı Mustafa Necati'dir.

Harf devriminin olduğu 1 Kasım 1928  tarihinde Türkiye Cumhuriyeti nin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati 32 yaşındadır.
Atatürk’ün gençliğe hitabesini çoğumuz ezbere biliyoruz ne varki cumhuriyeti neden gençliğe emanet ettiği üzerine kafa yoranımız sanıldığı kadar çok değil. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Atatürk’ümüzün yaptıkları bizler için yol göstericiyle “O nun “ gençliğe güvenine de aynı şekilde bakmamız gerektiğini düşünüyorum.

Editör: Özlem Çimen Durmaz