Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil Arda ile Pi Gençlik Derneği Başkanı Begüm İntepeler arasında Avrupa Dayanışma Programı kapsamında imzalanan protokolde Gaziemir Belediyesi ev sahibi kuruluş olarak yer alırken, Pi Gençlik Derneği, uygulanacak projelerde koordinatörlük görevini yürütecek. Program ile Gaziemir Belediyesi, yurt dışından nitelikli gönüllü desteği alabilecek. Ayrıca iki kurum arasında karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı da yapılacak.

Protokolün imzalanmasının ardından Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri ve Pi Gençlik Derneği Üyeleri ile buluşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, gençlerin yanında yer alan proje ve çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi. Bu protokol ile uluslararası alanda daha geniş bir ağa sahip olunacağını belirten Başkan Arda, “Pi Gençlik Derneği ile ilçemize ve gençlerimize değer katacak çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Gençler, dinamizm ve fikirleriyle bizlere yol gösterecek” dedi.

Gençler ülkemize sahip çıkmalı

Gaziemir Belediyesi olarak gençlerin önünü açacak projeler ürettiklerini de belirten Başkan Arda, “Gençler bizim için çok önemli. Yüz gençten 90’ı yurtdışına gitmek istiyor. Ben gençlerin gitmesini istemiyorum. Bu ülke sahipsiz kalmamalı, siz gençler sahip çıkmalısınız. Gençlerimiz için ilk işlerimizden biri Gaziemir Gençlik Merkezi için harekete geçmek olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği içinde Irmak Mahallemizde, geleceğin teknolojileri ile donatılacak merkezimizin temelini attık. Çok kısa zamanda siz gençlerin hizmetine sunacağız. Aynı zamanda görev süremiz içinde Gençlik Meclisimizi de aktif hale getirdik. Bugün burada Meclisimizin değerli başkanı Gül Avanoğlu ve meclisimizin birbirinden değerli üyeleri de aramızda. Onların enerjisini gördükçe ilçemiz için daha çok çalışmamız gerektiğini anlıyorum. Bugün burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duydum. Protokolümüzün gençlerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Gaziemir’in kapılarını Avrupa’ya açacağız

Gençlerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Pi Gençlik Derneği Başkanı Begüm İntepeler de, “Gençlere kıymet veren Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda ile protokol imzalayarak çalışmalarımızı resmiyete dökmek istedik. Gaziemir’deki genç arkadaşlar, Pi Gençlik Derneği ve Avrupa’dan gönüllü olarak gelecek gençlerle birlikte çok kıymetli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Gençlerle beraber Gaziemir’in kapılarını Avrupa’ya açacağız. Dolayısıyla bu protokol bizim için çok kıymetli bu fırsatı sağladı için Belediye Başkanımız Halil Arda’ya teşekkür ediyorum” dedi.  

Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi hakkında katılımcılara bilgi veren Meclis Başkanı Gül Avanoğlu da şunları söyledi:

“Gaziemir Belediyesi ile Pi Gençlik Derneği arasında imzalanan protokolle Belediye Başkanımız Halil Arda, gençlere verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Gençlerin kendi ihtiyaçlarını ve sorunlarını dile getirebilen bağımsız bireyler olduğu gerçeğinin toplumda yaygınlaşması için emek veren Başkanımız Halil Arda’ya teşekkür ediyorum. Pi Gençlik Derneği’yle geliştirilecek projeler için çok heyecanlıyız. Tüm gücümüzle çalışmaya hazırız.”

Öte yandan Gaziemir Belediyesi Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Ekin Kocataş, Gaziemir Belediyesi tarafından yaşama geçirilecek olan Gençlik Meclisi’ne ilişkin hazırladığı sunumu katılımcılara aktardı. 

Editör: Duygu Kaya