Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin (BİGACEM) kent merkezindeki ofisine giren kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar cemiyet binasının kapısı dahil olmak üzere içerdeki tüm malzemeleri çaldı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin sosyal medya hesaplarından olayla ilgili 'Hırsızlar Bitlis Gazeteciler Cemiyetini talan etti' başlığıyla yapılan açıklamada, ofise giren hırsızların cemiyetin kapıları, arşivi, mobilyaları, elektronik cihazları, dernek evrakları ve demirbaşları dahil olmak üzere cemiyet binası içerisinde bulunan tüm malzemeleri çaldığı belirtildi.

Sabah saatlerinde cemiyet ofisinde hırsızlık olayı yaşandığı ihbarını alan cemiyet Başkanı Sinan Aygül ve cemiyet yönetimi, gazeteciler ile birlikte ofise gitti.

İhbar sonrası olay yerine gelen Bitlis Emniyetine bağlı polis ekipleri olay yerindeki ilk incelemelerinin ardından “Olay Yeri İnceleme” ekibine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler gerekli incelemelerini yapıp olayla ilgili tahkikat başlattı.

Olay yerindeki incelemenin tamamlamasının ardından cemiyet yönetimiyle birlikte Şehit Mustafa Yeter Polis Merkezi Amirliğine giden BİGACEM Başkanı Sinan Aygül konuyla ilgili şikayette bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan BİGACEM Başkanı Aygül, mesleki yaşantısı boyunca birçok hırsızlık haberine gittiğini ancak mağduru oldukları hırsızlık olayı gibi bir hırsızlık olayı ile ilk defa karşılaştığını söyledi.

İğneden ipliğe cemiyet ofisinde ne var ne yoksa hırsız yada hırsızlar tarafından çalındığını vurgulayan Aygül, maddi zararın 200 bin liranın üzerinde olduğunu ifade etti.

Editör: Duygu Kaya