Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaaağaçlı’nın manevi oğlu, gazeteci, yazar, akademisyen, hocaların hocası Prof. Dr. Şadan Gökovalı aramızdan ayrılışının ikinci yıldönümünde, özlem, şükran ve saygıyla anılıyor.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi; Şadan Gökovalı’nın, Türk düşün ve gazetecilik hayatında eşsiz izler bıraktığını söyledi.

Dünyayı aydınlatan bilgelik

Bilge kişiliği ile dünyayı aydınlatan ender insanlardan biri olan Gökvalı’nın anılarını her zaman yaşatacaklarını ifade eden Gappi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ömrünü güzelliklerle, iyiliklerle geçirmiş, arkasında güzel eserler bırakmış olan Gökovalı’yı yine güzelliklerle anmaya devam edeceğiz. İnsan olma erdeminin kapılarını aralayan, bir Türkçe ustası olan, derin bilgeliği ile etrafımızı ışıl ışıl ısıtan hocamızın anılarını her zaman yaşatacağız.

Şadan Gökovalı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin en eşsiz miraslarından biridir. Her dinlediğinizde kendisine hayran bıraktıracak bilge kişilik, daima onurumuz olacaktır.  

Yüzlerce öğrenci yetiştiren, doğaya, bilime, sanata olan duyarlılığı ile evrene nice güzellikler armağan eden sevgili hocam, bu dünyada derin izler bırakmanın huzuruyla uyusun”

Editör: Duygu Kaya