Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor'u konuk edecek. Süper Lig'de son 11 maçını kazanan Galatasaray, sahadan üç puanla ayrılması halinde lig tarihindeki galibiyet serisi rekorunu egale edecek.

Peki Galatasaray-Trabzonspor maçı saat kaçta, ne zaman ve hangi kanalda?

Galatasaray ve Trabzonspor maçı 5 Şubat 2023 Pazar günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanacak. TSİ saat 19.00’da başlayacak olan maç Bein Sports ekranlarından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. 

İlk maç Trabzon'da golsüz sona ermişti

Ligde çıktığı 21 müsabakada 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 51 puan topladı. Galatasaray, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider başladı.
Süper Lig'de oynadığı 21 maçın 11'ini kazanan, 5'inde berabere kalan ve 5'ini kaybeden Trabzonspor ise hanesine 38 puan yazdırdı. Bordo-mavili takım, 23. hafta öncesinde averajla 6. sırada yer alıyor.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maç golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı.

Muhtemel 11’ler şöyle:

Galatasaray: Muslera-Boey-Nelsson-Abdülkerim-Dubois-Torreira-Oliveira-Barış-Mertens-Kerem-Icardi
Trabzonspor: Uğurcan-Larsen-Bartra-Denswil-Eren-Siopis-Djaniny-Abdülkadir-Bakasetas-Trezeguet-Gomez

Icardi son 7 maçında 7 gol attı

Galatasaraylı taraftarların gözü, Trabzonspor maçında da Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi'de olacak. Yıldız futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği son 7 karşılaşmada 7 gol atmayı başardı. Ligde 11 maçta forma giyen Icardi'nin toplamda ise 8 golü bulunuyor.

Ev sahibi Galatasaray, Trabzonspor karşılaşmasını kazanması halinde Süper Lig tarihindeki galibiyet serisi rekorunu egale edecek. Sarı-kırmızılı takım, daha önce Mustafa Denizli yönetiminde 1987-1988 sezonunun son 9 ve 1988-1989 sezonunun ilk 3 haftasındaki maçlarını kazanarak arka arkaya 12 karşılaşmadan galip ayrılmıştı.

Sıcaklık 1 derece

Galatasaray ile Trabzonspor arasında yarın oynanacak karşılaşmada, maç saati karla karışık yağmur beklenirken, termometreler de 1 dereceyi gösterecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, maç saatinde NEF Stadyumu'nda karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının 1 derece, nem oranın ise yüzde 90 civarı olacağı tahmin ediliyor.

Editör: Murat Attila