Fransa’da sıcak hava dalgasıyla bağlantılı can kaybı, dört küçük çocuk ve 55’ten fazla boğulma vakasına yükseldi. Avrupa’yı etkisi altına alan bunaltıcı sıcakların doğuya kaymasının beklenirken 150 milyon kişinin 35 dereceyi bulan sıcaklıkları yaşayacağı tahmin ediliyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, bilim insanları Avrupa’da yaşanan sıcak hava dalgasının şimdiye kadarki en şiddetli ve en geniş kapsamlı sıcak hava dalgası olduğunu; bölgedeki en büyük 850 kentten neredeyse yarısının benzeri görülmemiş bir sıcaklık stresiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

AŞIRI SICAKLIK KRİZİ BÜYÜYOR

Fransa'nın Marsilya kentinde bir hastane cuma günü yaptığı açıklamada, hafta içinde bir araçta hipertermi hâlinde bulunan 18 aylık bir çocuğun acil serviste hayatını kaybettiğini bildirdi. Bir polis kaynağı, Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada, bölgede çalışan babanın çocuğunu kreşe bırakması gerekirken araçta unutmuş olabileceğinin değerlendirildiğini söyledi.

İran-ABD arasında tansiyon yeniden yükseldi
İran-ABD arasında tansiyon yeniden yükseldi
İçeriği Görüntüle

Bu haftanın başında, Paris’in banliyölerinden birinde üç yaşındaki bir erkek çocuk, bir araca girdikten sonra çocuk kilidinin devreye girmesiyle içeride mahsur kalmasının ardından ölü bulundu. Ayrı bir olayda ise iki ve dört yaşlarındaki iki çocuğun cansız bedenleri, ailelerine ait araçta, bir konut otoparkında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ