AYM'de kritik süreç: Yeni başkan için geri sayım başladı!
AYM'de kritik süreç: Yeni başkan için geri sayım başladı!
İçeriği Görüntüle

Fon vurgunu’nun merkezindeki isimlerden eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Nagehan Alçı’ya açıklamalarda bulundu. Fon soruşturmasında yaklaşık 2 milyar TL kazanç sağlayan Kaya, evinden çıkan yüksek miktarda parayla dikkat çeken tutuklu Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiaları redddetti.

FUAT UĞUR’UN İDDİALARINA YANIT VERDİ

İktidara yakın bir diğer gazeteci Fuat Uğur, Ulutaş'ın Kaya tarafından istisnai memuriyet verilerek kamu görevine girdiğini iddia etmişti. Kaya, soruşturmaya konu olan para ve Yusuf Ulutaş ile bağlantılı olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

“ANA PARAMIN HARİCİNDEKİ MİKTARI İADE ETTİM!”

Süreçle ilgili bilgi kirliliği olduğunu söyleyen Kaya, ana parası dışındaki tutarın tamamını iade ettiğini belirterek, “Çok fazla bilgi kirliliği var. Ana param hariç geri kalan 2 milyar lirayı aşkın tutarın tamamını iade ettim. Ben yalnızca ana paramı aldım, geri kalanını olduğu gibi iade ettim” dedi. Kaya, rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş ile bağlantılı olduğu yönündeki iddiaları da reddederek, “Benimle hiçbir ilgisi yok. Benim dönemimde herhangi bir referansım olmadı. Benden sonra bakanlığa girdiyse bununla ilgili de bilgim yok” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Altuğ Atalmış