ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda İstanbul, Ankara ve Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını çeşitli vesilelerle peşi sıra açıklamıştı.

Sonrasında ise aday açıklamalarının devamı gelmedi. Bu durum bir taraftan “Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın diğer ittifak partileriyle kamuoyu önünde süren tartışmaların önünü kesmek için bu hamleleri yaptı” şeklinde yorumlanırken, öte yandan ise CHP liderinin bu 3 şehir dışında adayını henüz belirlemediği, aday konusunda net olmadığı iddia edilmişti. Hatta CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Önceki Dönem Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın İzmir için adaylığa hazırlandığı iddia edilmişti. Ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan İzmir adayının kim olacağına dair bu güne kadar bir açıklama gelmemişti.

Bu soru bugün Kemal Kılıçdaroğlu’na soruldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise hem Ahmet Akın’a hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına dair net ifadeler kullandı.

İş insanları Genel Merkez'de

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri Münir Sirhan Özen, Semiha Güneş, Ali Talak, Ali Kara ve Mehmet Selim Tan bugün CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 30 dakikadan fazla süren görüşmeye ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık eşlik etti.

Söylentilerin kaynağını sordu

Güncel gelişmeler üzerine gerçekleştirilen sohbette konunun yerel seçimlere geldiği, CHP liderinin İZSİAD heyetine, “Ahmet Akın’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına dair söylentiler nereden çıkıyor?” diye sorduğu öğrenildi.

"Ahmet Akın'ın alakası yok"

Kılıçdaroğlu bu konuya dair, “Ahmet Akın’ın İzmir ile alakası yok. Ahmet Akın bizim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Geçen seçimde de öyleydi ancak İYİ Parti ile ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bıraktık ama olmadı. Şimdi de Balıkesir adayımız Ahmet Akın’dır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi adayına dair sözleri üzerine İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt “Peki İzmir adayınız kim?” diye sordu.

İzmir adayını açıkladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt arasındaki o diyalog şu şekilde devam etti.
(Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını söylemesi üzerine…)

Hasan Küçükkurt: Peki İzmir adayınız kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu: Tunç Soyer elbette adayımızdır.

Hasan Küçükkurt: Ama bunu söylemediniz. Başka şehirlerden açıkladığınız oldu, İzmir’i açıklamadınız.

Kemal Kılıçdaroğlu: Gazeteciler sıkıştırınca diğer adayları açıklamak zorunda kaldım. Sonra partiden bana adayları önceden açıklamam
konusunda eleştiri geldi. O yüzden açıklamadım.

Hasan Küçükkurt: (Ali Talak’ı göstererek) Ali Talak gazetecidir başkanım. Bizi de gazeteci sayın ve açıklayın.

Kemal Kılıçdaroğlu: O zaman açıklayayım adayımız Tunç Soyer’dir.

Diğer görüşmede de açıkladı

CHP lideri, aynı gün görüşme yaptığı Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu heyetine de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı. BASIFED Heyeti olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ise Başkan Mehmet Ali Kasalı, Sıtkı Şükürer, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ESİAD Başkanı Sibel Zorlu ve İZİKAD Başkanı Betül Sezgin katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun benzer ifadeleri bu görüşmede de kurduğu ve “Elbette adayımız Tunç Soyer’dir” dediği öğrenildi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz