Dünya Kupası heyecanı sürüyor: İsviçre, Cezayir’i rahat geçti
Dünya Kupası heyecanı sürüyor: İsviçre, Cezayir’i rahat geçti
İçeriği Görüntüle

Karşıyaka, Altay ve Bucaspor 1928'in yer aldığı 2. Grup'ta Ege, Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz'den 16 takım bulunuyor. Üç İzmir temsilcisi sezon boyunca 15 deplasmana çıkacak.

EN UZAK ROTA ANKARA VE ALANYA

İzmir ekiplerini bu sezon en uzun yolculuklar Ankara ve Antalya deplasmanlarında bekliyor. Etimesgutspor ile oynanacak karşılaşma için başkente gidecek takımlar, Alanya 1221 FK deplasmanında ise Akdeniz yolunu tutacak.

En kısa deplasmanlar ise Tire 2021 FK, Söke 1970 Spor, Ayvalıkgücü Belediyespor ve Balıkesirspor karşılaşmaları olacak.

YAKLAŞIK 10 BİN KİLOMETRELİK MARATON

İzmir'den kara yolu mesafeleri baz alınarak yapılan hesaplamaya göre Karşıyaka, Altay ve Bucaspor 1928'in normal sezon boyunca yapacağı deplasman yolculuklarının toplamı yaklaşık 10 bin kilometreyi bulacak.

Bu sezon bölgesel gruplandırma sayesinde Ege ve Marmara ağırlıklı bir fikstür oluşurken, önceki yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya uzanan uzun deplasmanların bulunmaması kulüplerin ulaşım maliyetlerini de önemli ölçüde azaltacak.

İZMİR DERBİLERİ HEYECANI

Yeni sezonda grubun en dikkat çeken mücadeleleri ise İzmir derbileri olacak. Karşıyaka, Altay ve Bucaspor 1928 birbirleriyle ikişer kez karşı karşıya gelecek. Böylece futbolseverler sezon boyunca altı İzmir derbisi izleme fırsatı bulacak.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı takvime göre TFF 3. Lig'de yeni sezon 5 Eylül 2026 tarihinde başlayacak. İzmir temsilcileri de sezonun ilk haftasında yeni hedefleri doğrultusunda sahaya çıkacak.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN