Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, gece saatlerinde evinde yaşanan talihsiz bir kazada ağır yaralandı. Havuzda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan Zeyrek, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Ferdi Zeyrek'e ne oldu?

Olay, Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Keçiliköy Mahallesi’nde bulunan Ferdi Zeyrek’in evinde saat 23.35 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Zeyrek havuzun makine dairesindeki bir arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapıldı. Bahçede bulunan havuz sisteminde oluşan arızaya müdahale ederken suya elektrik kaçağı olduğu belirlendi.

Kurban eti yedikten sonra hastanelik oldular: 8 kişi zehirlendi
Kurban eti yedikten sonra hastanelik oldular: 8 kişi zehirlendi
İçeriği Görüntüle

Ferdi Zeyrek’in sağlık durumu nasıl?

Zeyrek’in yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırılan Ferdi Zeyrek’in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldıktan sonra basına açıklamalarda bulundu. Özel, “Ferdi Başkan'ın durumu her geçen dakika daha iyiye gidiyor ama tehlike tamamen geçmiş değil. Şu anda stabil. Bu bir umut ama henüz kesin konuşmak için erken. Dua etmek lazım. 5-6 dakika içinde ambulans geliyor. Ve durmuş olan kalbine, kalp masajına başlıyorlar. Dakikalarca orada kalp masajı yapıyorlar, sonra da buraya geliyor. Ambulansın ulaştığı andan itibaren doğru bir kalp masajı ve suni solunum yapıldığı için beynine oksijen gittiğini ve 70 dakika süreyle yapılan müdahalenin ilk 6-7 dakikası dışında beynine oksijen gitmiş olduğunu ümit ediyoruz. 70 dakika sonra ara ara birkaç kez gelen nabzı geriye geldi. Kalbi atmaya başladı. Şu anda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor, bir destek olmadan çalışıyor. Hepimizin ümidi şudur, hepimizin ümidi bir mucizenin gerçekleşmesi. Aslında mucize 70 dakika sonra kalbin çalışmasıyla gerçekleşti."

Muhabir: DİLAN ÇETİNKAYA