Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Rams Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele Sarı Lacivertli  takımın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galibiyeti getiren golü 90+4. dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Ayrıca Başakşehir 45+2. dakikada Joao Figueiredo ve 90+3. dakikada çift sarıdan kırmızı kart gördü ve takımlarını eksik bıraktı.

Bu sonucun ardından F.Bahçe 57 puana yükseldi. 7 maç sonra mağlup olan Başakşehir ise 27 puanda kaldı.

Fenerbahçe yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı

Fenerbahçe, bu akşamki müsabakada da hanesine 3 puan yazdırırken, dış sahada 10 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Kanarya bu süreçte; Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK ve Başakşehir'i mağlup ederken, Adana Demirspor ile berabere kaldı ve 31 puan topladı. Dış sahada en fazla puan toplayan takım konumunda yer alan Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı maçlarda rakip fileleri 25 kez havalandırdı.
Süper Lig’de yenilmezlik serisini de 11 maça çıkaran sarı-lacivertliler, puanını 57’ye yükseltirken, Başakşehir 27 puanda kaldı.
Fenerbahçe, ligin 23. haftasında sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşacak.

Maçtan Dakikalar

1' Fenerbahçe, İsmail Yüksek ile etkili geldi. Kaleci Volkan Babacan izin vermedi.

11' Fenerbahçe'de Tadic altıpasta gol şansını değerlendiremedi.

11' İsmail Yüksek sarı kart gördü.

20' Jayden Oosterwolde sarı kart gördü. 22 yaşındaki oyuncu MKE Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü.

22. dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Başakşehir ceza alanına gönderilen ortada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu Tadic, Dzeko'ya indirdi. Bu futbolcunun penaltı noktasına yakın bölgeden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

25' Başakşehir'de Ba sarı kart gördü.

27. dakikada soldan kazanılan korner atışını Szymanski kullandı. Bu futbolcunun kale sahası önüne yaptığı ortaya Dzeko kafayı vurdu, kaleci Volkan Babacan uzanarak topu kontrol etti.

29' Ferdi'nin pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Oosterwolde, kayarak düşünce meşin yuvarlak Piatek'te kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden yerden vuruşunda Livakovic gole izin vermedi.

33' Başakşehir'de sakatlanan Ömer Ali Şahiner yerine Emirhan İlkhan oyuna girdi.

41' Başakşehir savunmasından seken top ceza sahası içi sağ çaprazında Krunic'de kaldı. Bu futbolcunun pasında topla buluşan Dzeko'nun plase şutunda kaleci Volkan Babacan uzanarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

44' Mert Müldür'ün pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Dzeko, penaltı noktası üzerindeki Tadic'e ortaladı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti.

45' Başakşehir'de Figueiredo sarı kart gördü.

İlk yarının sonuna 5 dakika eklendi.

45+2' Başakşehir'de Figuiredo ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

45+5' Oosterwolde'nin soldan ceza sahasına gönderdiği ortaya Dzeko bekletmeden vurdu ancak kaleci Volkan Babacan topu kornere gönderdi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

58' İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek yerine Cengiz Ünder ve Batshuayi oyuna girdi. 

59' Başakşehir'de Piatek'in yerine Keny oyuna girdi.

61' Başakşehir'de Keny, Lima'nın ortasını değerlendiremedi.

73' Önce Başakşehir sonra Fenerbahçe net gol pozisyonlarından yararlanamadı.

76' Başakşehir'de Onur Ergün sarı kart gördü. Onur'un Ferdi'ye yaptığı faul sonrası iki takımın oyuncular arasında sinirler gerildi.

76' Başakşehir'de Leo Dubois ve Fenerbahçe'de Batshuayi sarı kart gördü.

84' Lucas Lima sarı kart gördü.

86' Fenerbahçe'de Tadic yerine Emre Mor oyuna dahil oldu.

90+3' Keny itirazdan iki sarttan kırmızı kart gördü.

90+4' Batshuayi penaltı golüyle takımını öne geçirdi.

Editör: Esra Seyirden