Spor Toto Süper Lig’in 17’nci haftasında Antalyaspor, Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Lige verilen aranın ardından ilk maçında konuk olduğu Trabzonspor’a 2-0 yenilerek liderliği Galatasaray’a bırakan Fenerbahçe, 16. hafta mücadelesinde ise evinde Atakaş Hatayspor’u 4-0 mağlup ederek 2 maç aranın ardından 3 puana kavuştu. 

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan ve Antalya’ya götürülmeyen Joao Pedro, Valencia ve Peres, kritik maçta forma giyemedi.

JESUS’TAN 3 İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Fraport TAV Antalyaspor’a konuk olan Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Deneyimli teknik adam, Corendon Airlines Park Antalya Stadı’ndaki karşılaşmada, geçen hafta Atakaş Hatayspor’u 4-0 yendikleri maçta forma verdiği Gustavo Henrique, İrfan Can Kahveci, Zajc’ın yerine Serdar Aziz, Lincoln Henrique ve Crespo’yu ilk 11’de görevlendirdi. Sakatlığı bulunan Joao Pedro ise maç kadrosunda yer almadı.

ANTALYA’DA 4 ROTASYON

Antalyaspor’da futbol sorumlusu Nuri Şahin, geçen hafta Medipol Başakşehir’i 2-0 yenildiği karşılaşmada forma giyen Kudriashov, Soner Aydoğdu, Ghacha, Gökdeniz Bayrakdar yerine Ufuk Akyol, Güray Vural, Fredy ve Fernando’ya ilk 11’de görev verdi. Antalyaspor, Alperen Uysal, Cemali Sertel, Ömer Toprak, Veysel Sarı, Bünyamin Balcı, Ufuk Akyol, Güray Vural, Fernando, Fredy, Luiz Adriano ve Haji Wright 11’yle çıktı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ

Karşılaşmaya iki takımın taraftarı da ilgi gösterdi. Antalyasporlu taraftarlar karşılaşma öncesinde kale arkası tribününde “42 yıldır peşindeyiz” yazılı koreografi açtı.

Kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran Fenerbahçeli taraftarlar ise teknik direktör Jorge Jesus ve futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşma öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Brezilya’nın efsane ismi Pele için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

GOLLER WRIGHT VE BATSUAYI'DEN GELDİ

Antalyaspor, 14. dakikada Güray Vural’ın sol kanattan ceza alanı içine kestiği ortada Wright’ın altı pas içinden yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yollayarak skoru 1-0 yaptı.

55'te Szalai ortaladı, King kafayı vurdu, direkten dönen topu Michy Batshuayi tamamladı ve skora denge geldi.

60'ta VAR kontrolü sonrası Güray Vural'ın elle oynaması gerekçesiyle penaltı kararı verildi, Batshuayi hata yapmadı ve hem kendisinin hem de Fenerbahçe'nin ikinci golünü attı.

65'te Rossi şık bir şutla ağları havalandırsa da Batshuayi'nin pozisyon sırasında Bünyamin'e yaptığı hareket faul olarak nitelendirildi ve gol iptal edildi.

74'te bu kez Antalyaspor direğe takıldı. Bünyamin'in ortasında Haji Wright arka direkte kafayı vurdu ancak top üst direkten oyun alanına döndü.

90+9'da Antalyaspor, Fernando'yla harika bir gol attı ancak pozisyon başlangıcında ofsayt tespit edildiği için gol geçerli sayılmadı. Bu da iptal edilen üçüncü gol oldu. Bu dakikanın ardından girilen pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı. Puanını 35 yapan Kanarya maç fazlasıyla liderliğe yükseldi ve pazar günü oynanacak Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı. Antalyaspor ise 16 puanda kaldı.