Aydın’ın Koçarlı ilçesinde uzun yıllar köftecilik yapan eşine evde yardım eden 47 yaşındaki Tülay Çavaş, zamanla kendi işini kurarak patronluğa adım attı.

Önceleri köftecilik yapan eşinin köftelerini, domates ve yeşilliklerini evde kendisinin hazırladığını belirten Tülay Çavaş, "Eşim uzun yıllardır köftecilik yapıyor, ben de ona evde yardımcı oluyordum. Köftesini, domatesini ve yeşilliklerini hazırlıyordum. Bir süre sonra eşime ‘ben de çalışıp aile ekonomisine katkı sağlamak istiyorum’ dedim, o da beni kırmadı. Böylece 2 masalık bir dükkan açıp ocak başına geçtim. Yaklaşık 6 yıl o iş yerini işlettim. Sonrasında ise kendi iş yerimizi satın almak nasip oldu. Burası depo halindeydi, bankalardan kredi çekmeden 2 yıl içinde tamamen isteğimize göre düzenledik. Şimdi 12 masalık lokantanın sahibiyim" diyerek azminin meyvesini aldığını söyledi.

Ege Denizi'nde zehir operasyonu: Uyuşturucu şebekesi çöktü!
Ege Denizi'nde zehir operasyonu: Uyuşturucu şebekesi çöktü!
İçeriği Görüntüle

Sabahın erken saatlerinde işe başladığını ve lokantasına gelen herkesi güler yüzle karşılayıp memnuniyet ile uğurladıklarını dile getiren Çavaş, "Sabah iş yerimi açtıktan sonra ilk işim mangalı yakmak. Ardından kızartma ve zeytinyağlı yemekleri hazırlarım. Mangalda yavaş yavaş piştiği için yemeklerimin tadı farklı oluyor. Sağ olsun müşterilerimiz de hep lezzetlerimizden övgüyle bahsediyor. Bizim evde de yemek pişmez, sadece Pazar günleri ailecek kahvaltı yaparız. Karnı acıkan buraya gelir. İsteyen ızgara, isteyen ev yemeğini yer. Burada herkesle güler yüzle ilgileniyorum. Öğrencilerden esnafa kadar geleni memnun gönderiyorum. Bu da bana güç veriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA