Yerelgüç'ten Dilek Ayvalı'nın haberine göre, konu ile ilgili CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Burak Alp Ersen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tire’de seçimi tek başına da alabilecek, tecrübeli kadrolara ve sahada çalışacak parti emekçilerine sahip olduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İnşaat Mühendisi Burak Alp Ersen, “ İYİ Parti’li dostlarımız ve arkadaşlarımız seçimde CHP’nin yarısı kadar oy almışlardır. Tire’de mevcut CHP’li belediyenin, ilçe örgütü ve Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdümlü çalışmaması sonucunda, 2015 Genel Seçimlerinde CHP’ye oy vermiş yaklaşık 4 bin hemşerimiz, 2018 Genel Seçimlerinde tercihlerini değiştirmişlerdir. Bu tercih değişikliğinin temeli, mevcut ilçe belediyesine kızgınlık olması ile beraber; İYİ Parti’nin ülke genelinde MHP’den daha fazla oy alması ve “İttifak” modeli ile aşılmış olmasına rağmen psikolojik hale gelen %10 barajının geçilmesi adına, hemşerilerimiz teveccüh ederek oylarını İYİ Parti’ye vermişlerdir. Biz kırsallarda ve oy kaybımız olan mahallelerde yaptığımız sosyolojik saha çalışmasında bu durumu net olarak gördük. Bizim açımızdan dikkat edilmesi gereken husus, Tire’li hemşerilerimizin Tire Belediyesi’ne kızıp CHP’yi cezalandırmış olmasıdır. Buna dikkat ederek aday belirlenmeli ve seçmenlerimizin gönlü tekrar kazanılmalıdır.” dedi.
 
'İTTİFAK OLACAKSA BU CHP’DE OLUR'

CHP’li Aday Adayı Ersen, 2019 Yerel Seçiminde planlı programlı çalışma ile daha önce CHP’ye oy vermiş seçmenlerin yine CHP’ye oy vereceğinin altını çizerek, “İYİ Parti’li dostlarımızı kırmak istemem ama eğer bir ittifak olacaksa bu CHP’de olur. Tire’de İYİ Parti çatısı altında ittifak yapılmasını ciddi bir olasılık olarak görmüyorum. Ben bunu, gelecekte, CHP’nin Tire’de başarısız olmasını isteyenlerin dedikodusu olarak görüyorum. CHP İlçe Yönetimleri, 1999 yılında merkezde alınan 600 oyu, yıllardır yapılan çalışmayla 13 bin oya yükselmiştir. Hatta Kasım 2015 Genel seçimlerinde, merkezdeki oyumuz 15 bini geçmiştir. CHP’nin Tire’deki son 20 yılına baktığımızda, 20 yıldan beri emek veren tüm eski ilçe başkanlarının, eski yönetim kurulu üyelerinin, kadın ve gençlik kolları başkanlarının, başkan adaylarının çalışmaları ile oy potansiyelimiz bu noktaya gelmiştir. Bu başarıda, bugün aday adayı olan dostlarımızdan özellikle Yücel Özen ve Hakan Şenoyar’ın, CHP’den 2 dönem aday olan eski bakanımız Halil Çulhaoğlu’nun, Nejat Bozkurt, Hüseyin Yıldırım, Savaş Ağan, Konur Alp Dürük, Süleyman Övül, Hidayet Petin, Şenol Sardoğan, Mustafa Güngör, Mutlu Dinç gibi eski ilçe başkanlarımızın ve burada isimlerini saymakla bitiremeyeceğim tüm parti emekçilerinin katkısı bulunmaktadır. Kimse 2014 seçimini de tek başına kazanmamıştır, 2019 seçimini de tek başına kazanmayacaktır. Bu bir ekip işidir.” dedi.
 
'CHP’Lİ BELEDİYELERİ DESTEKLEME KARARI VAR'

İYİ Parti adayında birleşerek yapılacak olan ittifakın, Tire’de CHP’nin 20 yıllık bu emeği kaybetmesi ve tabanın dağılması anlamına geldiğini belirten Ersen, “Aday adayları içinde 40 Yıllık CHP’li ve partinin pek çok kademesinde görev almış Yücel Özen var örneğin. CHP Tire örgütü daha önce DP ve ANAP’ta görev yapmış bir başkanın bile arkasında durdu. CHP tabanı birleşti, adaya sahip çıktı ve Tire’de CHP örgütü ile seçmeninin iradesi sayesinde seçim kazanıldı. Aynı seçimde büyükşehir belediye başkanı adayımız 24 bin civarında oy alırken, biz Tire’de 20 bin civarında oy alabildik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Muharrem İnce 25bin civarında oy almıştır. Bu konuların değerlendirilmesi dikkatlice yapılmalıdır. Bu potansiyellerimiz oluşmuşken, şimdi 40 yıllık partililere, İYİ Parti çatısı altında birleşmeyi açıklayamayız. Türkiye genelinde mevcut CHP’li belediyelerde, CHP’nin desteklenmesi kararı alındı. Bence bu anlayışla CHP’nin iktidar olmadığı bir takım yerlerde İYİ Parti liderliğinde ittifak söz konusu olabilir.” şeklinde düşüncelerini aktardı.
 

Ersen son olarak, “2014’te her türlü olumsuzluğa rağmen, seçimi, parti tabanımızın adayımıza ve partimize güçlü bir şekilde sahip çıkması ile kazandık. 2019’da CHP’lilerin beklentisi, örgütüyle ve büyükşehirle uyumlu çalışacak CHP’li bir başkan. Ancak genel merkezimiz İYİ Parti’nin adayı desteklenecek derse, bizler tabi ki Türkiye’yi ceberut AKP iktidarından kurtarmak için gereğini yapacağız. Bakınız; “Ben Ülkücüyüm” diyen bir adayı, Mansur Yavaş’ı, dün parti yönetimimiz Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıkladı. Gün, “Ben ne olacağım?“ demek günü değil; gün “Türkiye’yi doğru, ahlaklı, erdemli insanlarla nasıl yönetiriz?” demek günüdür. Biz değişim istiyoruz, yenilenme istiyoruz. Millet İttifakının tam olarak yanındayız. Tire’de Çatıda Olmasa Bile Tabanda Millet İttifakı kurulacaktır ” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi