d5fe9c8a-66d3-49bc-a686-381d0fe95993İZ GAZETE- Menemen Belediyesi ve META-SU işçileri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. AKP'li Aydın Pehlivan'ın yönetiminde olan belediyenin yapması gereken ödemeleri yapmadığını ifade eden emekçiler "Biz sadaka değil, alınterimizin karşılığını istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

238340ff-d1d5-42aa-a587-19bc991f9108

'TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZ ALINTERİMİZ'

Açıklamada, "Bizler Menemen Belediyesi emekçileriyiz. Bizler Menemen halkına yağmur demeden, çamur demeden yaz demeden, kış demeden doğumdan ölüme kadar hizmet eden belediye işçileriyiz. Bizim tek geçim kaynağımız alınterimiz. Bizim tek amacımız, ailemizi çocuk çoluğumuzu namerde muhtaç ettirmemek. Artık sabır taşı çatladı. Aylardır geriye dönük alacaklarımızı alamıyoruz. Yetmez gibi, alamadığımız ikramiyelerin, öğrenci yardımlarının vergisi maaşlarımızdan kesiliyor. Yani hem alacaklarımızı alamıyoruz, hem de alacaklarımızın vergisi önceden kesildiği için zaten düşük olan ücretimiz daha da düşüyor" ifadeleri kullanıldı. 

'TEK DERDİMİZ ÜRETMEK VE KARŞILIĞINI ALMAK'

"Bizim tek derdimiz, çalışmak, üretmek ve alınterimizin karşılığını almak" denilen açıklamada, "Defalarca Belediye Yönetimi ile görüştük. Alacaklarımızın tahsili için, Ağustos, Eylül, Ekim,  Kasım ve Aralık ayı içinde belediye yönetimi ile defalarca görüştük. Her görüşmede ödeme sözü verdiler. Ancak, verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. En son 14 Aralık günü Menemen Belediyesi Başkan Vekili Sayın Aydın Pehlivan ile  geriye dönük alacaklarımız ve tahakkuk edilen ikramiyeler konusunda görüştük. Ancak yine boş vaatten başka bir şey yok. Maaş, yakacak, yemek, ek protokol taleplerimiz de cevapsız kaldı" ifadeleri kullanıldı.

'MUHTAÇ DURUMA DÜŞÜRENLER UTANSIN'

Yapılan açıklamada, "Bu hayat pahalılığında, iğneden ipliğe her gün zam yağmuru altında yaşadığımız şu günlerde Menemen belediyesi, META-SU emekçileri nasıl geçinsin. Menemen belediye emekçisi, ödenmeyen hakları nedeniyle bırakın açlık yoksulluk sınırını, artık muhtaç  durumuna düştü. Bizi muhtaç durumuna düşürenler utansın! Menemen işçisi, üniversitede okuyan evladına para veremiyor. Temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Arkadaşlarımız elektrik parasını, kirasını kredi kartı ödeyemiyor. İşçinin alacaklarını ödemeyenler “borcumuz çok” diyenler, iş kendilerine gelince, “İTİBARDAN TASARRUF YAPMIYOR”… İTİBAR, emekçilerin alınterini kurumadan vermektir. ASIL İTİBAR, emekçiyi eşine, çocuğuna, borçlusuna mahcup ettirmemektir" denildi.

d5fe9c8a-66d3-49bc-a686-381d0fe95993

 'HABERİNİZ OLSUN...'

Açıklamada yönetici olmanın kadar başkan vekili olmanın da sorumlulukları olduğu ifade edildi, "TÜİK’in çakma enflasyonunun  yüzde 84’ü geçtiği, ekonomik sıkıntıların artarak devam ettiği, hemen hemen her şeye, her gün zam geldiği günümüzde Menemen Belediyesi’nin önceliği ihtiyacı, İSRAF değil. Anlamsız boş yatırımlar değil. Menemen Belediyesi’nin önceliği, Menemen’in evlatları, belediye emekçilerinin evlerine düzenli ekmek götürmesi olmalıdır. Unutmayın, her gün evine götüreceği ekmeği, çocuğuna vereceği harçlığı düşünen işçi çalışma hayatında da verimli olamaz. Hiçbir işveren, aklı fikri borcunda, harcında olan, akşam yiyeceği ekmeği düşünen işçiden verim BEKLEYEMEZ. Haberiniz olsun,  hakkını alamayan Menemen işçisi, morali bozuk olduğu için,  geçim derdinde olduğu için  verimli çalışamaz…" denildi.

'ARTIK YETER'

Açıklamada, " Bugün burada yaptığımız basın açıklaması bir son değil, bir başlangıç. Duymayan kulaklar, görmeyen gözler görsün…Artık yeter…. Bıçak kemiği dayanmadı, bıçak kemiği kesti!  Tutulmayan sözlere, boş vaatlere, artık karnımız tok. Biz sadaka istemiyoruz! Biz alınterimizi karşılığını istiyoruz! Biz avanta kredi istemiyoruz!  Biz çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını istiyoruz! Menemen Belediye emekçisi, kendi kıymetini bilen, hakkını hukukunu gözeten işverenine sahip çıkmasını bildiği gibi, hakkına hukukuna sahip çıkmayana da, yeri ve zamanı geldiğinde öfkesini kusar. Uyarıyoruz…. Emekçinin öfkesini üzerinize çekmeyin. Çekerseniz demokratik tepkimizle yüzleşirsiniz. Hakkımızı alacağız" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Duygu Kaya