Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO), 4 buçuk yılın ardından seçim heyecanı yaşanıyor. Gaziemir Fuar İzmir'de kurulan sandıklarda sabah saatlerinden itibaren İZTO üyeleri, 80 meslek grubunda 186 meclis üyesi ve 452 komite üyesini seçmek için oy kullanmaya başladı. Saat 17.00’da sandıkların kapanmasıyla İZTO’nun yeni dönem komite ve meclis üyeleri belirlenecek.

‘HERKES MUTLU’

Komite ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimde oyunu kullanan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özgener, “Seçimimiz çok demokratik ve keyifli bir ortamda geçiyor. Öncelikle seçme ve seçilme hakkını kullanarak buraya gelen tüm üyelerimize odamız adına teşekkür ediyorum. Bu büyük bir sorumluluk… Seçilmek kadar seçmek de büyük bir sorumluluk… Bundan dolayı oy atmaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Saat 17.00’da sandıklar kapanacak, sonrasında inşallah sonuçları hep beraber karşılayacağız. Bir önceki seçime göre, çok daha fazla sayıda tek listenin yarışıyor. Ondan dolayı daha sakin bir seçimi görüyoruz. Ancak görüyoruz ki herkes mutlu... Oy atmaya gelenler mutlu, heyecan içinde yarışanlar mutlu… Bu da beni çok mutlu etti” diye konuştu.

İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in yeniden aday olacağını açıkladığı başkanlık seçimi ise 8 Ekim'de İZTO binasında gerçekleşecek. Aynı gün İZTO Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Birlik Genel Kurulu Delege Seçimleri ile Meclis Başkanlığı ve Başkanlık Divanı seçimleri de yapılacak.