SELİNAY MUTLU/ İZ GAZETE- İZ TV’ de yayınlanan Can Erbuğ ve Ali Kumral sunumuyla gerçekleştirilen Sporun İçinden programına Bergama Futbol Kulübü Teknik Direktörü Süleyman Varlık konuk oldu. Bergama Futbol Kulübü Teknik Direktörlüğü görevine yeni başlayan Süleyman Varlık sektör hakkında düşüncelerini aktardı. Antrenman yaptırmanın çok zor bir iş olduğunu söyleyen Varlık, asıl önemli olanın oyuncuların duygularını yönetme ve özgüven verme olduğunu dile getirdi. Sektörün sorunlarına değinen Varlık, “Doğru yapılanma, doğru ekonomik şartlar gerekli’’ dedi.

‘İLGİNÇ BAŞLANGIÇ’

Futbol kariyerinin sonunda kendi içindeki bir şeyler yapma inancı ve isteğiyle teknik direktörlük görevine geldiğini söyleyen Varlık, “Bu başka bir heyecan, farklı bir başlangıç. Bu teknik direktörlük hayatımız ne kadar sürer bilemeyiz. Karar verme noktası biz olduğumuz için umarım doğru kararların çok olduğu bir direktörlük hayatımız ve hedeflediğimiz yere geldiğimiz bir süreç olur’’ diye konuştu. Takım kaptanlığının farklı bir sorumluluk olduğunu ve yıllarca bu görevi üstlendiğini dile getiren Varlık, “Ben aynı zamanda Ege Üniversitesi antrenörlük bölümünü bitirdim. Futbolu bıraktıktan sonra bu işin içine girdiğimde hem sahada hem de okulunu da okuma anlamında eksikliğini kapatmış olmak istedim’’ dedi. Oyuncuların robot değil, duyguları olan insanlar olduğunu da ekleyen Varlık, “Duygulara yönelik dokunuşlarla, duyguları ve anı yönetme, gönül alma antrenörlüğün sebebidir. Antrenman yaptırma çok kritik bir iş ama duyguları yönetme antrenmandan daha öne geçiyor”’’ şeklinde konuştu.

‘YAPILANMA ŞART’ 

Federasyonun liglerdeki düzenlemeleri tekrar elden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Varlık, “Doğru yapılanma, doğru ekonomik şartlar gerekli. 34 yaşında emekli oluyoruz. Bedenen ve psikolojik olarak hırpalandığımız bir meslekte bide paramızı kazanamadığımız da üstüne bir de doğru yatırım yapmadıysak ve başka işte bilmiyorsak alkışın bittiği yerde işte bitmiş oluyor. Marketlerde size nerelerde oynuyorsunuz diye sormuyorlar. Bu sebeple doğru yapılanma şart. Doğru yönlendirmelerle güzel işler çıkartabiliriz” dedi.

‘KUPAYI İSTİYORUZ’

Her hafta maçlara gidip bir portföy çıkarmaya çalıştığını aktaran Varlık, ‘’Gençlerin hepsi iyi, yetenekli, tecrübeli arkadaşlar.  Birbiriyle tamamlanmış, harmanlanmış çok güzel bir takım gözlemledim. Elimizden geldiği kadar takıma katkı sağlayacak gerekli yerlerde takıma güç katacak arkadaşları takımımıza alıp o kupayı kaldırmak istiyoruz. Diyalog halinde olduğumuz oyuncular var. Belirlediğimiz 3 4 noktada ihtiyaç var. Yönetimde de maddi olarak bir olanak varsa yolumuzu çizeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya