Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1389 yeni personel alacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre alımlar; usta ve aşçı yardımcısı, şoför, düz işçi, teknisyen ve laborant yardımcısı gibi farklı pozisyonlarda gerçekleştirilecek.

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

DSİ personel alımı başvuruları, 17-21 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden online olarak yapılabilecek. Başvuru süresi içerisinde adaylar gerekli belgeleri ve bilgileri sisteme yükleyerek başvurularını tamamlayacak.

1305 KİŞİ NOTER KURASIYLA, 84 KİŞİ SINAVLA ALINACAK

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dört bir yanında hizmet verecek çalışma arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Alımların 1305’i noter kurası ile, 84’ü ise yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlarla yapılacak.

DSİ PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Noter kurasıyla alınacak 1305 personelin pozisyonlara göre dağılımı şu şekilde:

210 usta yardımcısı

154 aşçı yardımcısı

154 şoför

140 düz işçi

116 bakımcı-yağcı

105 sürveyan

69 sondaj işçisi

66 treyler operatör yardımcısı

64 laborant yardımcısı

59 teknisyen

58 topoğraf

Deprem uzmanı Ercan riskli alanları açıklayıp konut almayın demişti: İzmir’deki güvenli ilçeleri de tek tek saydı
Deprem uzmanı Ercan riskli alanları açıklayıp konut almayın demişti: İzmir’deki güvenli ilçeleri de tek tek saydı
İçeriği Görüntüle

44 bekçi

19 su dağıtım teknisyeni

15 akaryakıtçı

13 hidrolog yardımcısı

7 jeofizik teknisyeni

5 alet operatörü

2 teknik ressam

2 pompaj istasyonu operatörü

1 döşemeci yardımcısı

1 fotoğrafçı

1 kompresör operatörü

DSİ bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, başvuru tarihlerini kaçırmamalı ve ilan edilen pozisyonlar için gerekli şartları dikkatlice incelemeli. Başvuruların tamamlanmasının ardından noter kurası ve sınav süreçleriyle alımlar gerçekleştirilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ