Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Şevket Atalay Hokkaömeroğlu, İz Televizyonu’nda Özgür Coşkun ile Politik’iz programının konuğu oldu. Atalay, ülkenin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulurken 14 Mayıs seçimleri ve sonrasındaki sürece yönelik de konuştu. 

manşett

Partinin içine doğdum

Aileden CHP’li olan İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Şevket Atalay Hokkaömeroğlu, “Ben partinin içine doğdum. Dedem Şevket Hokkaömeroğlu, Boğazlıyan CHP kurucusudur, Yozgat’ta uzun süre belediye başkanlığı yapmıştır. Amcam Fikret, babam Faruk, diğer amcam Şevket Hokkaömeroğlu’nun da milletvekilliği adaylıkları ve parti başkanlıkları vardır. O yüzden benim alternatifim yoktu. Ama bundan çok memnunum. İyi ki CHP’liyim, iyi ki bu işin içine doğmuşum” ifadelerini kullandı. 

Sorunları aşacağız

Ülkenin içinde bulunduğu tablo hakkında değerlendirmelerde bulunan Hokkaömeroğlu, “Son 20 yıllık süreçteülke olarak negatif gelişmeler kaydettik. Türkiye’de çok büyük eksiklikler var. Ama Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi bunları aşacağız. Zaman alacak ama biz hazırız. Başaracağız” dedi. Almanya’da Zigen Üniversitesi’nde Sosyal Pedagoji bölümünde Lisans eğitimi gören, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi dalında doktorasını tamamlayan CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Hokkaömeroğlu, Almanya ve Türkiye arasındaki farklardan örnek verdi. Hokkaömeroğlu, şöyle konuştu: “Örneğin işsizlikten bahsedelim. Bunun çözümü için devlet ve kuruluşlarının aşırı derecede efor sarf etmesi lazım. Diyelim ki Avrupa’da bir insan işsiz kaldı ve iş bulma kurumuna müracaat etti. O kişinin ev kirası, yaşamı için gerekli olan tüm ödemeleri yapılır. Devlet kurumları, işsiz kalan kişinin tekrar iş hayatına dönmesi, devletine faydalı olması, vergisini ödemesi için takipte bulunur. İş ilanları gönderir, iş görüşmelerine gitmesini sağlar. Sürekli teşvik eder. İnsanlar da çalışır ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunur. Geçim sıkıntısından dolayı çocuklarına yeterli derece eğitim aldıramayan ve gelişmelerine yeterli derecede katkı koyamayan insanlarımız var. Aç yatan insanlarımız var. Avrupa’da devlet güvencesi var. Devlet, bir çocuğu okul öncesi çağdan alıp üniversite çağına, sonra da çalışır vaziyete getirir. Her insan üniversite okuyacak diye bir kavram yok. İlkokul, ortaokuldan sonra gençler, meslek hayatına da girebilir. Hangi mesleğe yatkınsa o sektörde hem çalışır hem de alanıyla ilgili eğitim alır. Biz bunların hepsini sağlayacağız. Siyasiler için de ahlâk kanunu çıkartacağız. Milletvekili olan insanların ihale peşinde koşmasını önleyeceğiz.”

Umutsuzluğu kıracağız

Türkiye’de çocukların ve gençlerin umutsuzluğuyla ilgili konuşan Dr. Hokkaömeroğlu, iktidara geldiklerinde özellikle beyin göçünü önleyecek çalışmaları yapacaklarını kaydetti. Hokkaömeroğlu, “Çocuklar ve gençler, burada geleceklerini göremiyorlar. Geleceklerini görmüş olsalar yurtdışına gitmeyip burada kalacaklar. Göçü önlemek için endüstri bölgelerinin yapılması lazım. Çocuk yetiştiği zaman, üniversite okumasa bile orada çalışır. Ama şu an Türkiye’de insanlar, geleceğini göremedikleri için yurtdışına çıkmayı kurtuluş olarak görüyorlar. Ülkemizde özellikle son 15-20 yılda yurtdışına giden insan sayısı çok arttı. Biz bunu önleyeceğiz. Bunu önlemek için de gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz. Seçmenlerden istediğim şu; sabırlı olacaklar, bizi takip edecekler, nerelerde ne eksiklikler varsa biz bildirecekler ve biz bu eksiklikleri giderilmesi için her şeyi yapacağız. Ama biz Türkiye’yi 6 ayda Almanya, Belçika gibi yapacağız diye bir şey yok, biz bunu başaracağız ama 6 ayda bunun olması imkânı yok” açıklamalarında bulundu.

Meyveleri alınacak

Milletvekili Aday Adayı Dr. Hokkaömeroğlu, Altılı Masa’ya ilişkin ise şunları söyledi: “Bunu avantaj olarak görmek gerekiyor. Avrupa’da sürekli koalisyonlar var. Burada neden yürümesin? Bu konuda negatif düşünenleri anlamış değilim. Tabi ki 6 değişik parti 6 değişik fikir var ancak Sayın Kılıçdaroğlu 6’lı masayı bir arada tuttu. Bu konuda çok özveride bulunuldu. Seçimden sonra görülecektir ki; bu özverinin meyveleri alınacak. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak, milletvekilliğinde üstünlüğü yakalayacağız ve 2-2 buçuk yıl içinde seçimli veya seçimsiz parlamenter sisteme döneceğiz.”

Dersimize iyi çalıştık

CHP iktidarında yapılacaklara değinen Dr. Hokkaömeroğlu, İsraflara son vereceğiz. Aşırı derecede bir israf var. Bizim ülkemiz aslında çok güçlü ve verimli bir ülke ama saraya ve yandaşlarına para yetiştiremiyoruz. Orman yangınlarında hükümet yetersiz kaldı, yangın söndürme uçağı temin edemedi. Sarayın uçaklarını satacağız, yangın uçakları alacağız. Deprem konusunda hükümet yine yetersiz kaldı. Biz halk için çalışan bir partiyiz, şimdi daha da azimli bir şekilde halkımız için çalışacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Tek adam rejimine son vereceğiz. Bu hükümetin yarattığı olumsuzlukların hepsini ortadan kaldıracağız. Dersimize çok iyi çalıştık, inşallah bu işten alnımızın akıyla çıkacağız” diye konuştu. 

Seçmenlere seslendi

Seçmenlere seslenen Milletvekili Aday Adayı Dr. Hokkaömeroğlu, “Halkımız hiç paniğe kapılmasın. Seçimde sandıklara sahip çıksınlar. En önemli konulardan biri bu… Sandıklara sahip çıktığımızda bu iş bitmiş demektir. Bizim kazanmamız, Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm insanların yararına olacaktır. Atatürk’ün Türk ulusuna hedef gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bunu başaracağız. Güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Duygu Kaya